Kari Elisabeth Kaski (SV) mener at statsminister Erna Solberg (H) bortforklarer når hun legger skylden for barnefattigdom på en økende flyktningstrøm. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
annonse
annonse

SVs Kari Elisabeth Kaski er kritisk til Erna Solbergs advarsel om at barnefattigdommen vil øke. – Hun er mest opptatt av å bortforklare, mener Kaski.

Solberg mener at antall fattige barn vil øke og at den store flyktningstrømmen i 2015 og 2016 er årsaken.

– Dette er et forsøk fra statsministeren på å vaksinere seg selv mot kritikk. Vi skulle heller hatt politikere som er villig til å ta ansvar for å få flere i arbeid, slik at færre unger må leve i fattigdom. I stedet er Erna Solberg mest opptatt av å bortforklare, mener Kaski.

annonse

Hun peker på at regjeringen Solberg fortsetter med å kutte i skattene.

– Erna Solberg har alltid råd til milliarder i skattekutt til de aller rikeste. Hvorfor har hun ikke råd til å øke barnetrygden så det monner? Det vet vi gir færre fattige familier her og nå, sier Kaski, som er medlem av finanskomiteen på Stortinget.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon