Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

En mann og en kvinne ble fredag pågrepet med en bombe på et hotellrom i Bromma i Stockholm. Begge er kjenninger av politiet og har tidligere narkotikadommer. Kvinnen hadde for noen år siden tre måneders praksisplass ved Aftonbladet i forbindelse med sin utdannelse. Det siste året skal hun ha jobbet i Norge, skriver Aftonbladet.

annonse

Ved 14 tiden fredag ettermiddag, ble politiet i Stockholm gjort oppmerksomme på at det skulle foregå mishandling på et hotellrom i Bromma. Det var en av de ansatte ved hotellet som ringte politiet. Når politiet ankom stedet, fant de en kvinne på 25 år og en mann på 20, sammen med en veske som inneholdt en kraftig bombe.

Begge ble pågrepet på stedet mistenkte for planlegging av allmenn ødeleggelse. Kvinnen skal ifølge Aftonbladet ha jobbet i flere forskjellige nyhetsredaksjoner. Det siste året skal hun ifølge seg selv, ha vært ansatt i Norge.

– Kvinnen har aldri vært ansatt som journalist i Aftonbladet. Hun hadde en kort praksisplass her i forbindelse med sin utdannelse, og skrev et fåtall artikler her under sin tid i redaksjonen, sier Aftonbladets redaksjonssjef, Michael Poromaa.

To år etter at kvinnen avsluttet sin praksisplass hos Aftonbladet, ble hun pågrepet for narkotikaforbrytelser. Ifølge kvinnens advokat, Jan Freij, nekter hun for å ha gjort noe galt og mener hun kan bevise at hun er uskyldig.

annonse
annonse

Den mistenkte mannen har også et langt kriminelt rulleblad som innbefatter narkotika, brudd på knivloven og trusler mot offentlige tjenestemenn.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.