Dronning Elizabeth II av Storbritannia og ektemannen. Må de evakueres hvis det blir Hard Brexit? Foto: Lise Åserud / Scanpix
Del saken
 • 193
 •  
 •  
 •  
 •  

Storbritannias EU-medlemsskap nærmer seg slutten. 29. mars er det over, uansett om de klarer å bli enige om en avtale.

Uten avtale blir resultatet en såkalt Hard Brexit. Da vil det ikke eksistere noen former for avtaler mellom EU og Storbritannia.

Project Fear
Mange frykter en slik utgang, og andre vet å spille på denne frykten for å forsøke og tvinge gjennom en kursendring i siste liten. Denne kampanjen kalles Project Fear.

James Delingpole skriver i Breitbart:
– Denne propagandakampanjen – som utføres av britisk «Deep State» og støttes av typer som George Soros (som har donert minst 400.000 pund til kampanjen) – har som formål å skremme oss med trusler om alt fra utbrudd av farlige kjønnssykdommer til kollaps i tilgangen på rent drikkevann.

Det har også vært uttrykt frykt for at Hard Brexit kan forårsake sædmangel, at det skal bli enorm oppsamling av stinkende avfall, og en rekke andre lignende eksempler.

Nå er det kongefamilien som er i fare. I en artikkel i Sunday Times kan vi lese:

– Dronningen og andre viktige medlemmer av kongefamilien vil bli evakuert fra London hvis det skulle oppstå opptøyer hvis det ikke blir Brexit uten en avtale. Hemmelige planer lages i Whitehall.

Også NTB videreformidlet dette i en sak som Resett publiserte.

Jacob Rees-Mogg avviser disse ryktene som ren nonsens, kun skremselspropaganda, og sier til Mail On Sunday:

– Overivrige tjenestemenn som har drømt seg fram til dette sludderet er bedre studenter av fantasi enn historie. Monarkens plass er alltid i hovedstaden, som den nå avdøde Dronningmoren, konen til George VI, gjorde det klinkende klart under bombeangrepene mot London i 2. verdenskrig.

Delingpole avslutter sin artikkel i Breitbart slik:

– Hvorfor frykte opptøyer når et flertall av befolkningen faktisk stemte for en Hard Brexit? (…) Det er kun hvis vi ikke får en Hard Brexit eller noe veldig i nærheten – at problemene vil oppstå.

– For det vil bety at Storbritannias Remain-dominerte parlament på en kynisk og anti-demokratisk måte går mot viljen til 17,4 millioner velgere, og alle andre som er møkk lei av å bli hundset rundt av Deep State, den politiske klasse og EU-teknokrater som Jean Claude-Juncker.

Det blir meget spennende å følge utviklingen fram mot 29. mars.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 193
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]