Mazyar Keshvari. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere i dag ble det rapportert at en politiker var pågrepet og siktet for utøvelse av trusler. Det var VG som først meldte om saken. 

Politiet ønsket da ikke å bekrefte opplysningen om at det dreier seg om en stortingsrepresentant.

– Vi bruker uttrykket politiker. Vedkommende ble pågrepet i helgen for utøvelse av trusler og holdt i politiarrest fram til søndag, da vedkommende ble løslatt, opplyste en politiadvokat i det aktuelle politidistriktet til NTB.

annonse

– Vi jobber nå med å kartlegge det nærmere hendelsesforløpet og kan ikke gå ut med detaljer om grunnlaget for siktelsen, fortsatte politiadvokaten.

Vedkommende er ifølge avisen siktet etter paragraf 264 og 263 i straffeloven. Førstnevnte omhandler grove trusler og har en strafferamme på inntil tre års fengsel.

– Ved avgjørelsen av om trusselen er grov skal det særlig legges vekt på om den er rettet mot en forsvarsløs person, om den er fremsatt uprovosert eller av flere i fellesskap, og om den er motivert av fornærmedes hudfarge, nasjonale eller etniske opprinnelse, religion, livssyn, homofile orientering eller nedsatte funksjonsevne, heter det i lovparagrafen.

annonse

Politiet vil foreløpig ikke gå nærmere inn på hva slags trusler de mener politikeren har framsatt, eller hvem de var rettet mot.

Etter det Resett kjenner til dreier det seg om stortingsrepresentant Mazyar Keshvari (Frp). Også Aftenposten rapporterer dette.

– Det er utøvelse av trusler. Inntil videre holder vi kortene tett til brystet, og vi vil ikke gå nærmere inn på hva de dreier seg om, sier politiadvokaten.

Erkjenner ikke skyld

Stortingsrepresentantens advokat ønsker ikke å kommentere saken, men sier til VG at klienten ikke erkjenner straffskyld. Den parlamentariske lederen i siktedes parti vil heller ikke kommentere saken.

Politiet vil ikke opplyse hvorvidt siktede avga forklaring mens vedkommende ble holdt i arrest i helgen. Foreløpig er det ikke aktuelt å framstille politikeren for fengsling.

annonse

– Vi vil fortsette å etterforske saken på vanlig vis og med ordinære etterforskningsmetoder. Vi kommer tilbake med ytterligere informasjon dersom vi anser det riktig å gå ut med mer, opplyser politiadvokaten.

Resett har forsøkt å få kontakt med Keshvaris advokat, Bjørn Stordrange.

– Min klient nekter straffskyld og er sykmeldt. Jeg henstiller til pressen om ikke å identifisere ham, sier advokaten til Aftenposten.

Keshvari ble i fjor politianmeldt og senere siktet for grovt bedrageri i forbindelse med innlevering av fiktive reiseregninger for 290.000 kroner siden høsten 2016.

«Russisk rulett»

VG får opplyst at fornærmede opplevde det som at Keshvari bedrev en form for «russisk rulett» med et håndvåpen. Det skal ha vært alkohol og berusing inne i bildet.

Politiet rykket ut etter melding fra fornærmede. Ifølge VGs opplysninger var ikke politiet bevæpnet under oppdraget.

Det ble gjort beslag av våpen i Keshvaris bolig, ifølge VGs kilder.

Se også Helge Lurås i intervju med Mazyar Keshvari fra november 2017.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon