Øystein Spetalen og Bjørnar Moxnes. Foto: Berit Roald, Audun Braastad / NTB scanpix
annonse

Strømprisene som har skapt sterke reaksjoner hos mange de siste ukene er bare begynnelsen, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

– Dette er bare starten. Vi får europeiske kraftpriser. Alt vi har av kraftindustri i Norge må belage seg på at vi får samme priser som kontinentet. Den eneste som skjønte dette og Acer var Bjørnar Moxnes i Rødt. Han skjønte hele greia, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

I 2020 kommer kraftkabelen Nordlink i drift som vil knytte Norge til Tyskland og året etter knyttes Norge til Storbritannia med enda en kraftkabel. På toppen av dette vedtok Norge i fjor å knytte seg til EUs energibyrå Acer, som vil gjøre Norge enda tettere knyttet til det europeiske kraftmarkedet.

annonse

Spetalen og Rødt-leder Bjørnar Moxnes er enige i at vi bare har sett begynnelsen på framtidens energipriser.

– Det er litt rart å være enig i så mange punkter med en fyr som har et antisosialistisk vokskabinett, men han har åpenbart skjønt det grunnleggende: De nye kraftkablene til kontinentet vil importere europeiske strømpriser. Jo flere eksportkabler vi bygger, desto dyrere vil strømmen bli, sier Moxnes til Dagbladet.

Advarer mot opprør

annonse

– Om et par år kommer middelklassen – de som utfører de viktige arbeidsoppgavene hver dag – til å føle seg lurt trill rundt. De som gikk på jobben og var pliktoppfyllende sitter igjen med regningen. Det kommer til å føre til en samfunnsomveltning, sier Spetalen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse