Øystein Spetalen og Bjørnar Moxnes. Foto: Berit Roald, Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Strømprisene som har skapt sterke reaksjoner hos mange de siste ukene er bare begynnelsen, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

– Dette er bare starten. Vi får europeiske kraftpriser. Alt vi har av kraftindustri i Norge må belage seg på at vi får samme priser som kontinentet. Den eneste som skjønte dette og Acer var Bjørnar Moxnes i Rødt. Han skjønte hele greia, sier investor Øystein Stray Spetalen til Dagbladet.

I 2020 kommer kraftkabelen Nordlink i drift som vil knytte Norge til Tyskland og året etter knyttes Norge til Storbritannia med enda en kraftkabel. På toppen av dette vedtok Norge i fjor å knytte seg til EUs energibyrå Acer, som vil gjøre Norge enda tettere knyttet til det europeiske kraftmarkedet.

annonse

Spetalen og Rødt-leder Bjørnar Moxnes er enige i at vi bare har sett begynnelsen på framtidens energipriser.

– Det er litt rart å være enig i så mange punkter med en fyr som har et antisosialistisk vokskabinett, men han har åpenbart skjønt det grunnleggende: De nye kraftkablene til kontinentet vil importere europeiske strømpriser. Jo flere eksportkabler vi bygger, desto dyrere vil strømmen bli, sier Moxnes til Dagbladet.

Advarer mot opprør

– Om et par år kommer middelklassen – de som utfører de viktige arbeidsoppgavene hver dag – til å føle seg lurt trill rundt. De som gikk på jobben og var pliktoppfyllende sitter igjen med regningen. Det kommer til å føre til en samfunnsomveltning, sier Spetalen.

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon