Det var flotte forhold i Åre under kvinnenes utfortrening mandag. Her er Ragnhild Mowinckel i aksjon. En del av de mannlige fartskjørerne hadde derimot problemer med å ta seg til den svenske fjellheimen. Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

Alpint-VM starter tirsdag, men snøvær i München og Stockholm skapte problemer for noen av de mannlige alpinistene mandag.

annonse

Blant annet fikk det tyske laget, som hadde reist fra München søndag, problemer på grunn av kanselleringer både i München og Stockholm på grunn av snøværet.

De norske fartskjørerne hadde lagt sin rute via Gardermoen og Værnes og tok de siste par timene i bil fram til den svenske fjellheimen i Åre. Det gjaldt Aleksander Aamodt Kilde og Andrian Smiseth Sejersted. Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud har vært i Åre en ukes tid allerede.

Arrangørsjefen Niklas Carlsson sa mandag at det fortsatt var noen utøvere som var på vei til Åre, og at det har vært en del spørsmål rundt tirsdagens planlagte utfortrening for menn. Han regner likevel med at alle vil være kommet til VM-byen og rekker treningen.

– Det har vært noen utfordringer, men med støtte fra mange hold, går nå alt på skinner, sa han.

– Vi jobber med å få all bagasjen hit. Alt er lovet å være her i løpet av kvelden. Alt som er planlagt skal gå etter oppsatt program, så derfor regner vi med å ha alle her til tirsdagens trening, sa Carlsson videre.

Blant dem som hadde problemer med turen til Åre var super-G-vinneren Josef Fertsl og hans tyske lagkamerater. De fikk en 24 timers reise før de var ventet å ankomme den svenske skimetropolen, uten bagasjen sin.

Det tyske laget fulgte nattens Superbowl fra USA i ventehallen på Arlanda før de ble satt på toget til Åre ved 04.00-tiden.

– Jeg har vært med en stund og har aldri opplevd noe lignende, sa den tyske alpinsjefen Wolfgang Maier til nyhetsbyrået DPA.

– De bare lot oss sitte der på flyplassen uten ekstrasenger. Det var fullstendig uholdbart, tordnet han videre.

Tirsdag braker det løs i Åre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.