Fremskrittspartiet. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Tillitsvalgte i Trøndelag Frp har utsatt Document (og delvis også Resett) for den samme lettvinte og fordomsfulle retorikken som Frp, med Carl I. Hagen i spissen, selv er blitt utsatt for i alle år. 

Mats Henriksen Persøy, og Knut Røe kaller Document brunt, og sidestiller nettavisen med det nynazistiske nettstedet Frihetskamp. Også den tidligere lederen i Trøndelag Frp har uttrykket seg kritisk til å dele saker fra Document.

Dette er å be om dårlig oppslutning. Disse tillitsvalgte kunne like gjerne ha bedt konservative Frp-ere om å stifte nytt parti. Og av kommentarene til Røe og Persøy å dømme, kan det hende det er akkurat det liberalistene i partiet ønsker seg.

annonse

Røe sier til Document at han er «liberalist og vil at Frp skal være et liberalistisk parti». Det er helt greit å ønske seg det. Men da må man også være innstilt på at oppslutningen vil falle som en stein, og at det vil vokse frem andre politiske krefter, som tar opp i seg de konservative og «populistiske» strømningene som finnes i Norge. Det finnes et uutnyttet potensiale.

Les også: Norske myndigheter åpner for legalisert økonomisk migrasjon – og folket er uvitende

Folk flest ønsker seg ingen nattvekterstat, og det viktigste på mange menneskers agenda er oppgaver som de fleste er enige i at bør løses i fellesskap. Det er med andre ord godt om plass til ekte konservatisme i norsk politikk. Radikal liberalisme à la Frps ytterste høyrefløy vil utvilsomt slite med å tiltrekke seg de mange.

70 prosent av Frps velgere sa i forkant av valget i 2017 at innvandring var deres viktigste sak. Dette er velgere som bekymrer seg for hva de drastiske demografiske endringene gjør med nasjonalstaten, med velferden og med tryggheten. Disse velgernes bekymringer har fått forholdsvis liten plass i de etablerte mediene. Det er i Resett og Document at disse perspektivene har fått komme til orde. Vi er faktisk grasrotas megafon. I tillegg til å være mye annet, så klart.

annonse

Det går dårlig med Frp på meningsmålingene, og særlig mye bedre kan det vel ikke bli når partiets tillitsvalgte går ut mot egne kjernevelgere, ved å spotte, brunbeise og nazistforklare de mediene som tar opp nettopp de sakene Frp alltid har løftet og påstått at de kjemper for.

Når tillitsvalgte i Frp stempler innvandringskritiske samfunnsdebattanter og medier som brune, og sammenligner dem med nynazister, lever partiet farlig. Å gjøre fiender av en gruppe mennesker som i alle år har stemt på partiet i god tro, er ikke bare uklokt. Det er forkastelig. Det vitner om forakt for egne velgergrupper.

Det er vanskelig å begripe hvordan noen som mener at Document er brunt, og som sammenligner innvandringskritikere i dette mediet med nynazister i Den nordiske motstandsbevegelsen, har meldt seg inn i partiet Carl. I Hagen bygget opp.

Et sterkt Frp forutsetter at partiet står opp for det man alltid har sagt høyt, i stedet for å kaste konservative velgere under bussen i et forsøk på å gjøre seg spiselige for radikale og politisk korrekte krefter. Disse kreftene vil aldri stemme Frp uansett.

Les også: Nå sitter kamelene fast i halsen, FrP

annonse

Her må sentrale Frp-ere komme på banen. Tybring-Gjedde og Per-Willy Amundsen har tatt avstand, og godt er det. Men det er ikke bra nok. Vi visste at det ville skje, vi vet jo hvor vi har dem. Hvem som helst kunne forutse at Tybring-Gjedde og Amundsen ville markere avstand her, da deres solide tilhørighet i Frps konservative fløy er velkjent og åpenbar. 

Her må andre komme på banen. Andre Frp-ere, som ikke er like selvsagte supportere av nye medier, må ta avstand fra Trøndelag Frps brunbeising av innvandringskritiske samfunnsdebattanter. Disse holdningene kan ikke gis noen plass i partiet.

Rydd opp, Frp. Deres fremtidige støtte og drahjelp fra naturlige allierte på den konservative høyresiden står på spill.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon