AP Photo/Charles Krupa, File)
annonse

Data om nordmenn fra e-poster, sms-er, sosiale medier og annen internett-trafikk som krysser grensen til utlandet i datakabler, kan i fremtiden bli lagret av Etterretningstjenesten i opptil 18 måneder, skriver Aftenposten.

annonse
annonse

Det er hovedinnholdet i lovforslaget om E-tjenesten som forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sendte på høring før jul.

annonse

Les også: Etterretningstjenesten samlet data om nordmenn

Opp til 100 flere spioner, nye dataprogrammer og nye kontorer for å lagre data. Et nytt system for å overvåke all nett-trafikk over grensen vil koste minst 850 millioner kroner.

annonse
annonse

For å kunne hente ut de enorme mengdene med data, må Etterretningstjenesten koble seg til kablene som internettleverandørene bruker til å sende data mellom Norge og utlandet. Deretter må informasjonen tappes, lagres og behandles, skriver Aftenposten.

Google har blokkert alle annonsene på Resett.
Vi trenger din hjelp for å overleve!

kr.
Velg betalingsmetode
Personelig informasjon

Totalt bidrag: kr. 200,00 One Time

Du kan også støtte oss på Vipps nummer 124526.

Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.

SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du her.Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.