Rødt-leder Bjørnar Moxnes og Une Bastholm (MDG) under Debatten på NRK. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Miljøpartiet De Grønne og Rødt får bare stille ett hovedspørsmål i Stortingets spontanspørretime annenhver gang, unntatt når statsministeren deltar.

Da KrF ble med i regjeringen ba Rødt og MDG om å få overta partiets taletid i spørretimen, som er opposisjonens anledning til å stille spørsmål. Da ville de få mulighet til å kan stille spørsmål i hver eneste spørretime. Svaret var nei fra Stortingets presidentskap.

– Jeg representer 94.788 velgere, og det er 94.788 velgere som da ikke er representert i annenhver spørretime i Stortinget, sier MDGs Une Bastholm til Klassekampen.

annonse

Bastholm varsler at hun vil fremme et forslag om endring, slik alle partier skal få rett til å slippe til.

Leder i Rødt Bjørnar Moxnes mener presidentskapets avgjørelse er arrogant.

– Det henger ikke på greip. For argumentet for å bare slippe oss til annenhver gang, var at spørretimen ville bli for lang. Men nå er det ett parti mindre i spørretimen, da er det argumentet borte, sier Moxnes.

annonse

Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen (H) skriver i en epost til avisa at den tiden som blir til rådighet etter at KrF gikk inn i regjering, kan benyttes til oppfølgingsspørsmål, og at det også vil komme MDG og Rødt til gode.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon