Byggingen av Politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud i Akershus er i gang. Senteret skal stå ferdig høsten 2020. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
annonse
annonse

Grunneierne vil ha 420 millioner, men staten vil kun betale 13 millioner kroner for eiendommen i Akershus der politiets nasjonale beredskapssenter bygges.

Nå er ekspropriasjonssaken anket videre til lagmannsretten, melder Oppegård Avis. Ankefristen var mandag.

– Det er også anmodet om å få anke saken direkte til Høyesterett av prinsipielle grunner, sier advokat Sam E. Harris, som representerer seks av de sju berørte grunneierne på Taraldrud i Akershus.

annonse

Første spadetak ble tatt 1. mars i fjor, og grunnsteinen ble lagt ned av statsminister Erna Solberg (H) 21. august. Likevel er ikke saken mellom grunneierne og Justis- og beredskapsdepartementet avklart ennå.

Forhandlingene brøt sammen fordi det var et betydelig gap mellom eiernes krav og det staten var villig til å betale. Da skjønnsretten i Ski behandlet saken i januar, fant retten at staten skulle betale 13 millioner for eiendommen på 330 mål. Grunneierne vil ha opptil 420 millioner kroner.

Nytt beredskapssenter for politiet skal stå ferdig høsten 2020, med en kostnadsramme på 2,6 milliarder kroner. Senteret og en bedre helikoptertjeneste var blant anbefalingene i 22. juli-kommisjonens rapport, som kom i 2012. Senteret skal huse beredskapstroppen, bombegruppen, krise- og gisselforhandlerne og politiets helikoptertjeneste.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon