Tysk spesialpoliti, forhåpentligvis til å stole på fortsatt. Illustrasjonsbilde. (Photo by Bodo Marks / dpa / AFP) / Germany OUT
annonse

Remmo-klanen er kjent som en av de mest beryktede mafiagruppene i Berlin. Den består av en arabisk storfamilie.

annonse

En tysk domstol avslørte forrige uke ifølge Bild Zeitung at klanen også har sine medhjelpere på innsiden av politiet. Da stod en arabisk politimann for retten etter å ha sendt et konfidensielt bilde fra en politietterforskning til sin venn, et medlem av den beryktede arabiske forbryterklanen.

annonse
Reklame fra Resett butikken

Den tiltalte Muhammed I. studerte ved politihøyskolen i Berlin. Der tok han ifølge Bild seg inn i politiets interne kommunikasjonssystem. Han hevder i retten at datamaskinen var plassert midt i klasserommet og at det var gratis tilgang.

Alle studentene hadde fått det nødvendige passordet, påstod han. «Det var velkjent at det ikke var tillatt. Men det var ikke noe tilsyn,» som Muhammed forklarte i retten. Og da mente han det var greit.

annonse
Reklame

«Helt tilfeldig»
Han kom «helt tilfeldig» til å klikke på et bilde som var en del av en etterforskning. Muhammad tok et bilde av dette konfidensielle bildet med sin mobil og sendte det til kjæresten sin, og til et medlem av Remmo-familien, som var avbildet på bildet. En mann som var gjenstand for pågående politietterforskning.

Muhammed innrømmet at han hadde gjort det. «Men det skjedde ikke med bevisstheten om at det var forbudt,» hevdet han i retten, uten å blunke, skriver Bild, som siteres av Den Korte Avis. Dommeren mente på sin side at det er sunn fornuft at man ikke bør formidle slik intern informasjon.

Familiebånd
Det er ifølge avisen ikke første gang studenter ved politiets skole i Berlin har hatt forbindelser med kriminelle samfunn med samme etniske bakgrunn.

Familiebånd og etniske bånd spiller en avgjørende rolle i disse gruppene. De kan knytte folk sammen, selv om de står på hver side av loven.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.