Liberalernas leder Jan Björklund kaster inn håndkleet etter å ha gått seirende ut av en intern strid som endte med at partiet skiftet side og støttet Stefan Löfven. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Partileder Jan Björklund i Liberalerna, som spilte en viktig rolle da Stefan Löfven fikk danne ny svensk regjering, vil ikke stille til gjenvalg.

– Etter tolv år som leder er det på tide å gi stafettpinnen videre, sa Björklund på en pressekonferanse i Stockholm onsdag.

En ny leder vil bli valgt på partiets landsmøte til høsten.

annonse

Liberalerna spilte en viktig rolle i den politiske krisen som oppsto etter det svenske valget i fjor høst. Centerpartiet og Liberalerne tilhørte i utgangspunktet den borgerlige Alliansen – men de nektet å støtte en ny borgerlig regjering som ville gi Sverigedemokraterna noen form for innflytelse.

I forrige måned ble det klart at de to partiene skiftet side og ville godta en ny regjering ledet av sosialdemokraten Löfven. Forutsetningen var at Löfven gikk med på en rekke politiske krav.

Liberalerna framsto som splittet i tautrekkingen om hvem som skulle lede landet. Men Björklund fikk gjennomslag for sitt syn om at partiet ikke kunne godta en borgerlig regjering som ville styre med støtte fra innvandringskritiske Sverigedemokraterna.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon