Det er vanlig at partier og partiledd mottar gaver og støtte fra privatpersoner, foretak og organisasjoner i valgår, noe de plikter å fortløpende rapportere inn om summen er over 10.000 kroner. Investor Arne Fredly, her på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta, gir penger til Høyre, enda han ikke bor eller skatter i Norge. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Milliardæren Arne Helge Fredly har gitt Høyre 100.000 kroner i valgkampbidrag. Det viser en oversikt Klassekampen har over årets bidrag hittil.

annonse

Etter en måned er det ifølge KlassekampenHøyre som ha fått mest til sammen, med rundt 900.000 kroner, der hele 500.000 kroner kommer fra det familieeide eiendomsselskapet Pecunia AS, drevet av Petter Neslein. 250.000 kroner er skjenket fra kaffeformuen til den tidligere bergensordføreren Herman Friele. Så kommer 100.000 kroner fra milliardæren Arne Helge Fredly, som ikke bor eller skatter i Norge. Han er bostedsregistrert i Monaco siden 2001, der man ikke betaler inntektsskatt, formuesskatt eller utbytteskatt. Fredly har ifølge Kapital en formue på 3,5 milliarder kroner per 2018.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre sier partiet sjekket at Fredly fremdeles er statsborger i Norge, siden det ikke er lov for utlendinger å gi partistøtte.

Ifølge Aarset er det viktig for Høyre med bidrag fra privatpersoner for å «kunne nå Ap til knærne i det å ha økonomiske muskler i en valgkamp».

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Hittil i år har Arbeiderpartiet mottatt 550.000 kroner fra LO, i tillegg til noen enkeltsummer på i overkant av 10.000 kroner hver.


Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører