Det er vanlig at partier og partiledd mottar gaver og støtte fra privatpersoner, foretak og organisasjoner i valgår, noe de plikter å fortløpende rapportere inn om summen er over 10.000 kroner. Investor Arne Fredly, her på Ole Einar Bjørndalens avskjedsselskap på Hellerudsletta, gir penger til Høyre, enda han ikke bor eller skatter i Norge. Arkivfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Milliardæren Arne Helge Fredly har gitt Høyre 100.000 kroner i valgkampbidrag. Det viser en oversikt Klassekampen har over årets bidrag hittil.

Etter en måned er det ifølge KlassekampenHøyre som ha fått mest til sammen, med rundt 900.000 kroner, der hele 500.000 kroner kommer fra det familieeide eiendomsselskapet Pecunia AS, drevet av Petter Neslein. 250.000 kroner er skjenket fra kaffeformuen til den tidligere bergensordføreren Herman Friele. Så kommer 100.000 kroner fra milliardæren Arne Helge Fredly, som ikke bor eller skatter i Norge. Han er bostedsregistrert i Monaco siden 2001, der man ikke betaler inntektsskatt, formuesskatt eller utbytteskatt. Fredly har ifølge Kapital en formue på 3,5 milliarder kroner per 2018.

Generalsekretær John-Ragnar Aarset i Høyre sier partiet sjekket at Fredly fremdeles er statsborger i Norge, siden det ikke er lov for utlendinger å gi partistøtte.

Ifølge Aarset er det viktig for Høyre med bidrag fra privatpersoner for å «kunne nå Ap til knærne i det å ha økonomiske muskler i en valgkamp».

Hittil i år har Arbeiderpartiet mottatt 550.000 kroner fra LO, i tillegg til noen enkeltsummer på i overkant av 10.000 kroner hver.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]