Mannen i 40-årene er frikjent, men føler seg ikke helt renvasket. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

En mann i 40-årene er frifunnet etter å ha blitt dømt til ni års fengsel og til å betale erstatning på 350.000 kroner til sin egen datter for overgrep.

– Jeg føler jeg har vunnet, men livet blir ikke sånn som det var. Jeg er frikjent, men føler meg ikke helt renvasket, sier mannen i 40-årene til NRK.

Faren ble først dømt til ni års fengsel og 350.000 kroner i erstatning i Haugaland tingrett i april 2016, før han ble strafferettslig frikjent i Gulating lagmannsrett, men fremdeles dømt til å betale 250.000 kroner i erstatning til datteren. Denne dommen ble anket til Høyesterett, som opphevet erstatningsdommen fra lagmannsretten, slik at ble tingrettens erstatningsdom ble gjeldende.

annonse
Klarte ikke mer

Faren fra Nord-Rogaland anket erstatningsdommen til lagmannsretten igjen. I desember opplyste datterens bistandsadvokat, Elisabeth Rød, til NRK at hun trakk saken på klientens vegne.

– Kravet er trukket på grunn av at min klient og hennes familie ikke klarer påkjenningen med å gå gjennom en ny behandling av saken, sa Rød.

Etter at lagmannsretten er ferdig med all saksbehandlingen, er mannen frifunnet 25. januar, etter fem år.

Gransket BUP

Rød ønsker ikke kommentere frifinnelsesdommen fra lagmannsretten.

annonse

Mannen som er frifunnet, sier han vil rådføre seg med advokaten om hvorvidt han skal søke om erstatning fra staten og i spørsmål om samvær med barna, som han ikke har hatt kontakt med på lenge.

Han har hele tiden hevdet sin uskyld i saken, der barne- og ungdomspsykiatrien (BUP) i Haugesund har fått mye kritikk får måten jenta ble avhørt på. I etterkant av saken er BUP gransket.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon