Sverigedemokraterna ønsker ikke lenger at Sverige skal forlate EU, men vil i stedet reformere unionen innenfra. «Frihandel og det indre markedet er en forutsetning for svenske virksomheter og vekst». Det står i den nye valgplattformen som onsdag fikk grønt lys av Sverigedemokraternas partiledelse i forkant av EU-valget i mai. – Nå har vi gode sjanser til å bli veldig store i EU-parlamentet og kunne påvirke den arenaen. Da synes jeg vi bør være konstruktive istedenfor å bare stå og rope at vi ikke skal være med, sa partileder Jimmie Åkesson på et pressetreff. Sverigedemokraterna har tidligere ønsket å forlate EU. Det er ikke målet nå, før valget på nytt EU-parlament. Partiet foreslår en rekke reformer for å «stoppe maktoverføring til Brussel». Blant annet ønsker de å minske EU-avgiften, og de sier nei til at Sverige skal være med i EUs bankunion. – Det ser vi ingen merverdi i, sier SDs økonompolitiske talsperson Oscar Sjöstedt. Sverigedemokraterna tilhører i dag den EU-skeptiske og konservative partigruppen ECR i EU-parlamentet, sammen med blant andre Dansk Folkeparti og Sannfinnene.
annonse
annonse

Sverigedemokraterna ønsker ikke lenger at Sverige skal forlate EU, men vil i stedet reformere unionen innenfra.

«Frihandel og det indre markedet er en forutsetning for svenske virksomheter og vekst».

Det står i den nye valgplattformen som onsdag fikk grønt lys av Sverigedemokraternas partiledelse i forkant av EU-valget i mai.

annonse

– Nå har vi gode sjanser til å bli veldig store i EU-parlamentet og kunne påvirke den arenaen. Da synes jeg vi bør være konstruktive istedenfor å bare stå og rope at vi ikke skal være med, sa partileder Jimmie Åkesson på et pressetreff.

Sverigedemokraterna har tidligere ønsket å forlate EU. Det er ikke målet nå, før valget på nytt EU-parlament.

Partiet foreslår en rekke reformer for å «stoppe maktoverføring til Brussel». Blant annet ønsker de å minske EU-avgiften, og de sier nei til at Sverige skal være med i EUs bankunion.

annonse

– Det ser vi ingen merverdi i, sier SDs økonompolitiske talsperson Oscar Sjöstedt.

Sverigedemokraterna tilhører i dag den EU-skeptiske og konservative partigruppen ECR i EU-parlamentet, sammen med blant andre Dansk Folkeparti og Sannfinnene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon