Militant website via AP, file

Tidligere Yazidi-sexslaver som har etablert nye liv for seg selv i Canada, har blitt sporet opp og utsatt for en brutal og truende kampanje fra mistenkte IS-medlemmer, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

annonse

Fem kvinner og en 14 år gammel jente har blitt bombardert med tekstmeldinger som truer dem med voldtekt og drap. De har også mottatt talemeldinger og fått tilsendt bilder av bevæpnede IS-terrorister som skjærer hoder av ofre. Minst en av mennene som har trakassert og truet kvinnene hevder å ha vært en av deres «eiere» da de ble holdt fanget i Irak.

Kvinnene har ifølge tenketanken anmeldt de alvorlige truslene til politiet i York som nå undersøker saken.

Kvinnen støttes av rektor Majed el-Shafie, grunnlegger av One Free World International, en menneskerettighetsorganisasjon som arbeider for religiøse minoriteter.

«De er overlevende av folkemord. De er overlevende av sexslaveri, og de kom hit til Canada, og begynte et nytt liv som de trodde var trygt og sikkert. Nå ser dette mareritt ut som om det gjentar seg selv», sier El Shafie.

annonse
annonse

El-Shafie selv led ubeskrivelig tortur i et egyptisk fengsel for å ha konvertert. Han flyktet til Israel, og bor nå i Canada.

Det er ikke første gang det meldes om at Yazidi forfølges og frykter IS-medlemmer i vestlige land der de trodde de var sikre. Resett skrev i november om forholdene i greske flyktningleirer. Deutche Welle rapporterte om at Yazidi-familier fra Irak levde i frykt for andre innlosjerte i samme leir. «Hvis afghanene vet at jeg er Yazidi, vil de brenne meg i live. De ser oss ikke som mennesker,» sa Kheiri Zabri, 37, til den tyske TV-stasjonen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.