Kjell Magne Bondevik hilser Knut Arild Hareide. Foto: OLE MARTIN WOLD / NTB scanpix
annonse
annonse

Tidligere statsminister og partileder Kjell Magne Bondevik er blant KrF-toppene som vil delta på konferansen «Drivkraft» lørdag.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg ser konferansen som en mulighet til å ta vare på og videreføre det engasjementet og den gnisten Knut Arild Hareide skapte med boka si og landsstyretalen i fjor høst. Det er viktig at denne gnisten ikke dør ut, men at folk kommer sammen og deler engasjementet, sier Bondevik til Dagbladet.

Les også: Slik gikk «verdivalget» ditt, Knut Arild

annonse

Tidligere nestleder i KrF, nå utmeldte Odd Anders With, er blant initiativtakerne. Konferansen er allerede fulltegnet, ifølge With. Det betyr at drøyt 100 medlemmer og KrF-engasjerte kommer. Knut Arild Hareide, som nylig gikk av som partileder etter å ha tapt retningsvalget i KrF, skal tale.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Hareides bok og tale viste en måte å tenke kristendemokratiet på i vår tid, uavhengig av valget av regjeringsalternativ. Det er viktig å vise for både medlemmer og ikke-medlemmer at det er rom for denne tenkningen i partiet, sier Bondevik.

Les også: Den «varme» Hareide leverer en drittpakke om Frp-velgerne

Han avviser at arrangementet er uttrykk for fraksjonsvirksomhet.

annonse

– Det er faktisk det stikk motsatte. Det er bra for hele partiet at folk som mener noe annet om regjeringsspørsmålet, blir tatt vare på, sier Bondevik.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon