De gule vestene foran Triumfbuen i Paris. (AP Photo/Thibault Camus)
annonse
annonse

Visestatsminister Luigi Di Maio mener han har all rett til å møte president Emmanuel Macrons motstandere.

– Macron har en rekke ganger gått løs på Italias regjering med politiske motiver i lys av EU-valget, hevder Di Maio i en melding på Facebook.

Frankrike kalte torsdag hjem sin ambassadør i Italia og anklager landet for utilbørlig og provoserende innblanding i indre franske anliggender. Forholdet mellom de to nabolandene har lenge vært anstrengt, men tirsdag besøkte Di Maio besøkte representanter for protestbevegelsen de gule vestene i Frankrike.

annonse

Di Maio lovet å bistå demonstrantene som protesterer mot Macrons regjering, som Di Maio anklager for å bidra til migrasjonskrise i Europa. Visestatsministeren avviser at det var en provokasjon.

– Det var et viktig møte med en politisk kraft som deler mange av våre krav, først og fremst kampen for direkte demokrati som gir borgerne mer makt, sier Di Maio.

Di Maio sier i likhet med innenriksminister Matteo Salvini, som også er visestatsminister i Italias høyrepopulistiske regjering, at han gjerne vil møte regjeringen.

– Vi er oppriktig villig til å møte president Macron og den franske regjeringen, sier Salvini ifølge nyhetsbyrået AFP.

annonse

Salvini vakte oppsikt da han i januar sa han håper «franskmennene vil klare å frigjøre seg fra en fryktelig president».

– Muligheten kommer 26. mai, da det franske folk vil være i stand til å ta tilbake kontrollen over sin fremtid, sin skjebne og stolthet, som er dårlig representert av en figur som Macron, sa Salvini.

26. mai er det valg på nytt EU-parlament.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon