Bård Vergard Solhjell, Audun Lysbakken og Inga MArte Thorkildsen. Foto: NTB scanpix.
annonse
annonse

Sosialistisk Venstreparti har hatt mange rare utspill opp gjennom årene. La oss ta en nærmere kikk på hva dette partiet egentlig står for.

Gamle og lite gode SV har skutt fart på meningsmålingene den siste tiden. Ifølge en ny måling utført av Dagens næringsliv går partiet fram 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på 6,9 prosent.

Sosialisme, som med sin ideologi har ødelagt nok et land i Venezuela, er med andre ord på fremmarsj i kongeriket Norge.

annonse

Men husker du hva partiet har stått for de siste årene?

La oss friske opp hukommelsen til alle som liker å tro at sosialisme er løsningen.

Ville ta makten fra Øysten Stray Spetalen

annonse

I 2015 da flyktningstrømmen til Skandinavia herjet som verst sa SV-leder Lysbakken dette i et intervju:

– Svenskene har prøvd å være et lys i Europa, men de kan ikke være det lenger når ingen andre tar ansvar.

Etter uttalelsen har kriminalitet som voldtekt, drap og bilbranner økt betraktelig i nabolandet.

Bilbranner gir lys, kanskje litt for mye lys, Lysbakken? Siden Sverige åpnet døren til flere hundre tusen migranter i 2015 har landet slitt voldsomt med økende kriminalitet blant sine nye landsmenn. Skjermbilde Youtube.

På 2000-tallet da sosialisten Chavez inntok makten i Venezuela skrev daværende leder Kristin Halvorsen dette til sine «kamerater» i Sør-Amerika:

«Kjære kamerater, Sosialistisk Venstreparti har med glede lagt merke til Nei-sidens seier i folkeavstemninga i Venezuela. Vi gratulerer med President Chavez og Den Bolivarianske Revolusjonens fortsatte mandat fra det venezuelanske folk! SV har sterke bånd til venstrekrefter i Latin-Amerika, og vi håper å kunne styrke båndene også til Venezuela, Med hilsen SV».

I dag er landet i fullstendig oppløsning. Det er rapportert at barn må spise rotter på grunn av matmangel. I Norge er imidlertid «kameratene», som durer frem på meningsmålingene, musestille.

annonse
“Kameraten” som startet sin sosialistiske revulosjon i Venezuela har ikke gått helt som planlagt. Når spiser barn rotter i landet for å overleve. Hans tilhengere slår en knytteneve i været i ekte kommunistisk stil. Foto: NTB scanpix

Men tilbake til partileder Lysbakken. Før han ble valgt til nestleder i partiet ble han omtalt som «en omstridt person med en radikal fortid».

I et intervju med VG erklærte han seg selv som en revolusjonær og marxist. Han gikk også til angrep på Øystein Stray Spetalen og truet med å ta makten fra han.

– Jeg er revolusjonær i den forstand at jeg mener vi trenger et mer demokratisk samfunn enn kapitalismen. Mitt personlige grunnsyn er at jeg er sosialist og marxist. Jeg mener at kapitalismen som system står ansvarlig for fryktelige overgrep på menneskene i verden gjennom den ulikheten og fattigdommen den skaper, og den driver oss mot økologisk katastrofe, sa Lysbakken til VG i 2005.

Da han ble kandidat til å ta over for daværende leder Kristin Halvorsen, ble hans marxist-bakgrunn dratt frem av media. Han valgte å angre på marxist-uttalelsene i 2005 og ble valgt til leder kort tid etter.

– Bare pass deg, Øystein! Lysbakken truet Øystein Stray Spetalen da han var marxist. Han fikk svar på tiltale. Foto: NTB scanpix.

 

Bryter loven med overlegg

Videre i SV-arkivet finner vi saken om Folkets Hus i Hammerfest som ble omgjort til den største moskeen nord i landet.

Etableringen av moskeen gledet SV-politiker Reidar Johansen.

– At vi får en moskè i det som tidligere var Folkets Hus viser bare at vi er en åpen og positiv kommune, sa han til NRK.

Folkets hus i Hammerfest var til glede for mange i lokalbefolkningen. Men nå er det andre tider. – Positivt, mener SV-politiker.

Men vi trenger ikke å gå så veldig lang tilbake i tid for å finne et kontroversielt utspill fra en SV-politiker.

I fjor da det ble avslørt at 28 afrikanske asylsøkere hadde jukset på asylsøknaden, svarte stortingsrepresentanten Karin Andersen følgende:

– Alle kan gjøre feil.

Karin Andersen (SV) avbildet i støttemarkering for en utvist asylsøker i 2017. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Uttalelsen blir ekstra interessant når man henter frem denne nyheten fra Bergens Tidende ti år tidligere:

annonse

«SV-politiker vil skjule kurdere»

«Oddny Miljeteig (SV) har skjult folk for myndighetene før, og vil gjøre det igjen for å hindre at over 100 kurdere sendes ut», ble det skrevet i saken som er låst bak en betalingsmur.

Med andre ord ønsker ikke SV bare å skjule de som oppholder seg i landet ulovlig, de bryter loven med overlegg og skryter av det etterpå.

Sist men ikke minst må vi ta med Heikki Holmås sin gratulasjon til somaliere som han mener er med å «bygge Norge».

Holmås ga sin gratulasjon i en videohilsen på Facebook iført en somalisk landslagsdrakt og skrev følgende:

– Vi er stolte av dere. Og takk til alle dere som bygger Norge. Gratulerer med dagen!

Og med det er det bare å sende en gratulasjon tilbake til SV.

Det er en enorm prestasjon å holde denne ideologien levende når man ser hvordan sosialismen ødelegger liv og land. Det må være mange godtroende i Norge som lar seg lure.

Hva er ditt beste/verste minne av det sosialistiske partiet SV?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon