Jan Bøhler (Ap). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Oslo-politiet fram tall for 2018 som viser at det var 197 gjengangere under 18 år, hvorav 182 i Oslo by. I 2015 var det 88 og i 2017 151 gjengangere, skriver Jan Bøhler på Facebook.

En viktig årsak til denne negative utviklingen er at de voksne kriminelle gjengene i de senere år har solgt narkotika og rekruttert blant barn og unge, påpeker stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet (Ap).

‒De bruker til og med de yngste bevisst til å utføre vold og hevn, fordi de ikke får straffereaksjoner som de over 18.

annonse

Les også: Ungdomsklubber fungerer som distribusjonsområder for narkotika

Hindre rekruttering

Han skriver at det er mye forebyggende som kan tas bedre tak i – som å følge opp alle som dropper ut fra skolen med aktive tiltak fra dag 1, så de ikke blir hengende rundt i områder der gjengene rekrutterer.

– Derfor har vi i Stortinget foreslått å forby kriminelle gjenger og å rekruttere til dem, skriver Bøhler.

annonse

Les også: Oslo-politiet sliter med ungdomskriminalitet

–Vi har også foreslått å øke antall plasser i ungdomsenhetene i kriminalomsorgen. Det er for få plasser til at unge som begår den aller groveste gjentatte kriminaliteten kan få rammer hvor de må roe seg og kan få hjelp til å komme ut av den voldelige verden de er fanget i.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon