Storbritannias statsminister Theresa May og EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker. Foto: Francisco Seco / AP / NTB scanpix
annonse

Verken Theresa May eller Jean-Claude Juncker ville rikke på seg da de møttes i Brussel. Men de to lederne ble enige om å fortsette diskusjonene.

annonse

Storbritannias statsminister Theresa May ankom EU-kommisjonens hovedkvarter Berlaymont klokka 11 mandag. Der ble hun ønsket velkommen av EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker for nye samtalerunder om brexit.

annonse

Det ble en «robust» diskusjon, skriver de to i en felles uttalelse etter møtet.

Men møtet beskrives også som konstruktivt, og de to ble enige om at teamene deres skal fortsette diskusjonene i dagene som kommer. May og Juncker skal deretter møtes igjen mot slutten av februar for å gjøre opp status.

Mays mål er å få EU til å gå med på å gjøre justeringer i utmeldingsavtalens bestemmelser om irskegrensa.

annonse
annonse

Det har EU sagt kategorisk nei til, et standpunkt Juncker gjentok da ha møtte May.

Senere torsdag skal May også møte Antonio Tajani og Guy Verhofstadt. Førstnevnte er president i EU-parlamentet, mens sistnevnte leder EU-parlamentets brexitutvalg.

Til slutt skal May møte EUs president Donald Tusk.

Han satte onsdag stemningen for diskusjonene med en uttalelse om at det fins en «spesiell plass i helvete» for dem som kjempet for brexit uten å ha en klar plan for hvordan skilsmissen skal gjennomføres på en forsvarlig måte.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.