FNew Mexicos guvernør, demokraten Michelle Lujan Grisham, anklager president Donald Trump for å spre skremselspropaganda og kaller nasjonalgarden tilbake fra grensa mot Mexico. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

New Mexicos guvernør trekker nasjonalgarden tilbake fra grensa og kaller president Donald Trumps påstander om en strøm av farlige migranter for tøvete.

– Jeg avviser de føderale myndighetenes påstand om at det eksisterer en overveldende nasjonal sikkerhetskrise langs grensa i sør, der noen av de tryggeste samfunnene i landet ligger, sier demokraten Michelle Lujan Grisham.

Hun kaller nå tilbake de aller fleste soldatene fra nasjonalgarden som har vært stasjonert langs grensa, der de ifølge henne har hatt lite eller ingenting å gjøre de siste månedene.

annonse

Guvernørens ordre gjelder også soldater fra Arkansas, Kansas, Kentucky, New Hampshire, South Carolina og Wisconsin. Noen få soldater vil bli værende igjen for å yte humanitær bistand til dem som trenger det.

– Vi vil utstasjonere våre menn og kvinner i uniform når behovene for hjelp er store, og når vi er i stand til det vil vi tilby en hjelpende hånd til de sårbare menneskene som ankommer grensa. Men New Mexico vil ikke ta del i presidentens skremselskampanje ved å misbruke nasjonalgarden, sier Grisham.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon