Illustrasjonsfoto: .REUTERS/Mohsin Raza
annonse

Den siste uken har organisasjonen Ex-Muslims of Norway opplevd at deres Facebook-innlegg har blitt slettet, ifølge Rights.no.

Facebook sendte følgende melding til Ex-Muslims of Norways leder Cemal Yucel Knudsen, 2. februar:

«Du kan ikke publisere noe, kommentere noe eller bruke Messenger i 7 dager. Det er fordi du tidligere har publisert noe som ikke følger våre standarder.

annonse

Dette innlegget er i strid med standardene våre om grover, hatefulle ytringer, og derfor kan ingen andre se det.»

Tidligere ambassadør til Saudi-Arabia og forfatter av boken «Terrorens rike» kommenterer saken slik på sin Facebook-side:

«Mange ser til å undre seg over at Facebook stadig oftere sletter innlegg av den mer islamkritiske sorten. Jeg skulle anta at svaret var enkelt: Hver gang det dukker opp slike innlegg mobiliserer den muslimske menigheten i Norge (ummha/N) og skaper en «perfect storm» rettet mot innlegget.»

annonse

Han mener det er slik at Facebook stilt ovenfor et stort nok antall protester, uavhenigig av hvilke mørkets krefter som måtte ha organisert disse prtotestene, legger seg flate og fjerner innlegget.

Illustrasjonsbilde. Foto: Erlend Aas / SCANPIX

«Vi kommer bare til å se mer av dette etterhvert som vi importerer stadig flere relgiøse aktive (og ikke-arbeidende) muslimer til Norge. Det er del av den gradvise globale begrensningen av ytringsfrihet når det gjelder enhver kritisk kommentar til islam», skriver den tidligere ambassadren

Se også: Bare en god muslim med bisarre forestillinger eller paranoid schizofren?

Han mener trenden begynte med karikaturstriden og fortsatte med Charlie Hebdo.

«Nå merker vi ringvirkningene i sterkere grad også i Norge. Det er ikke mange nok som har ryggrad til å stå i mot dette presset», skriver Wibøe.

annonse
Demonstrasjoner i Paris 11 januar 2015. REUTERS/Eric Gaillard

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse