Illustrasjonsfoto: Erik Johansen / NTB scanpix

Nesten samtlige selskaper sviktet da hovedindeksen på Oslo Børs avsluttet uka med røde tall. Ved stengetid hadde indeksen falt 1,85 prosent til 831,17 poeng.

annonse

Helt øverst i omsetningstoppen tronet Yara – samme dag som gjødselprodusenten slapp sine tall fra fjerde kvartal i fjor. Selskapet fikk et resultat etter skatt på 157 millioner dollar, mer enn analytikernes forventninger på 143 millioner dollar.

Yara begynte dagen bra, men falt sakte, men sikkert utover dagen, før selskapet endte på en nedgang på 3,54 prosent ved stengetid. Like bak lå Equinor, som måtte ta helg med et fall på 1,08 prosent. Norsk Hydro gikk på en smell med et fall på hele 5,66 prosent. DNB og Aker BP gikk ned henholdsvis 0,83 og 3,95 prosent.

Gassrederiet BW LPG var blant de ytterst få selskaper hvor pila pekte andre vei, og kunne notere seg en oppgang på hele 6,41 prosent. IT-giganten Nordic Semiconductor var en annen som holdt hodet godt over vannet, og endte opp 1,88 prosent.

Telenor falt med 1,18 prosent og Norwegian med 4,31 prosent. Sjømatselskapene Lerøy Seafood Group og SalMar begynte begge dagen bra, men ved stengetid sto de med en nedgang på henholdsvis 3,02 og 3,93 prosent.

Også de toneangivende børsene i Europa avsluttet uka i rødt. DAX 30 i Frankfurt falt 0,9 prosent, mens FTSE 100 i London falt med 0,1 prosent. I Paris falt CAC 40 med 0,4 prosent.

Et fat nordsjøolje ble fredag ettermiddag omsatt for 61,7 dollar fatet, en oppgang på 0,2 prosent. Amerikansk lettolje gikk samtidig for 52,7 dollar fatet, opp 0,1 prosent.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.