Paraply og regnvær . Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Det blir mildt og vått i Rogaland, Hordaland og Agder-fylkene i helgen. Lokalt skal det bøtte ned mellom 100 og 120 mm de neste dagene.

Regnet er ventet allerede fredag ettermiddag og kommer først til den sørligste delen av Rogaland. Da blir det intens nedbør som varer til tidlig lørdag morgen. Det neste døgnet er det ventet rundt 40–50 mm nedbør i fylket.

– Etter det får vi en liten pause i nedbøren, men så øker det på igjen fra lørdag ettermiddag, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal i Meteorologisk institutt til NTB.

annonse
Flomfare

Fra lørdag ettermiddag blir det en jevn, langvarig nedbør som varer til søndag kveld. Totalt vil det komme rundt 100–120 mm nedbør i helgen, som også vil merkes i Agder-fylkene og sør i Hordaland.

Det er ventet en forholdsvis mild værtype i området, og nedbøren vil komme som regn for de fleste. Regnet i seg selv kan føre til lokale flommer. Det er derfor sendt ut gult farevarsel om økt flomvare for Rogaland og Agder.

Skred

Det ventes samtidig noen skredhendelser som følge av det våte været. Det er sendt ut gult varsel om jord-, sørpe- og flomskredfare i Rogaland og Vest-Agder. ifølge varslingstjenesten Varsom.no.

Først ved 500 meters høyde kommer nedbøren som snø. I fjellområdene i Sør-Norge har Meteorologisk institutt sendt ut utvidet farevarsel om vanskelige kjøreforhold.

annonse

Det er meldt stor snøskredfare på farenivå 4 i Rogalan

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon