Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide benyttet anledningen til å skryte av regjeringen da partiets røde fløy møttes for å samle seg etter høstens nederlag.

Samtidig understreket Hareide at han ikke angrer på at han tok initiativ til den opprivende prosessen, som til slutt endte med at partiet gikk inn i regjering.

annonse

– Jeg har respektert og tatt konsekvensen av at partiet tok et annet valg. Jeg må innrømme at det er mange gode KrF-gjennomslag i regjeringsplattformen, men samtidig må jeg være ærlig på at jeg tror vi hadde fått enda større gjennomslag i en regjering bestående av sentrum og Arbeiderpartiet, sa Hareide under Drivkraft-konferansen lørdag formiddag.

annonse

Konferansen er en samling for venstresiden i KrF, som i høst tapte kampen om partiets veivalg. Hareide var raus nok til å skryte av både landbruksminister Olaug Bollestad og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad, som den gang kjempet mot ham.

– Jeg må gi honnør til Olaug når Frp sier at det ser ut som den nye regjeringsplattformens landbrukspolitikk er skrevet av Bondelaget. Og til Kjell Ingolf som har fått gjennomslag for å øke barnetrygd og innføre et fritidskort, sa Hareide.

Hareide hyllet også partiets tredje statsråd, utviklingsminister Dag Inge Ulstein, for å stå imot Frps forslag om å bruke bistandspolitikken som pressmiddel.

annonse
annonse

– Han slo tydelig fast at vi aldri skal bruke utviklingspolitikken til å få noe tilbake, sa Hareide.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.