(Photo by AHMAD AL-RUBAYE / AFP)
Del

USA-støttede syriske opprørere sier de er i gang med en endelig offensiv for å frigjøre den siste IS-kontrollerte lommen med land øst i Syria.

annonse

Den kurderledede SDF-militsen har med amerikansk luftstøtte drevet IS fra store landområder som ekstremistgruppa i sin tid kontrollert nord og øst i Syria.

Fredag kveld varslet SDF at de er klare til å rykke inn i de gjenværende jihadistenes siste landområde, som skal utgjøre en halv prosent av territoriet IS kontrollerte i 2014.

Dagen etter er offensiven i gang, tvitrer SDF-talsmann Mustafa Bali etter at over 20.000 sivile er blitt evakuert fra det IS-kontrollerte området i provinsen Deir al-Zor.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Den kurderdominerte SDF-styrken startet en siste storoffensiv mot IS i september i fjor. Hundrevis av krigere ble drept på begge sider, og det ventes at de gjenværende jihadistene vil yte kraftig motstand.

– SDF rykker fram svært forsiktig for å sikre at sivile som IS bruker som menneskelige skjold, er trygge, sa en SDF-talsmann fredag.

Det antas at mange IS-krigere, deriblant et stort antall utlendinger, har forsøkt å gjemme seg blant de sivile som den siste tiden har flyktet fra området.

SDF har satt opp sentre hvor de skal kontrollere flyktningene. Britiske, franske og amerikanske militærstyrker er blant dem som aktivt jakter på ettersøkte IS-medlemmer blant dem som flykter fra krigssonen.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører