Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Tenåringsbrødrene som forsøkte å drepe en 18-åring på Grønland i Oslo forrige uke, er også siktet for et drapsforsøk på Furuset i 2017.

Les også: 18-åring utenfor livsfare etter knivstikking på åpen gate

Begge hendelsene inngår i en pågående konflikt mellom to ungdomsmiljøer i Oslo, mener politiet.

annonse

Drapsforsøket i 2017 skjedde utenfor Furuset bibliotek og aktivitetssenter. En ung mann ble knivstukket flere ganger. Fire personer pågrepet, men to av dem ble løslatt etter avhør. Alle fire er kjent av politiet fra før. Men de to brødrene som ble arrestert for knivstikkingen på Grønland ble siktet for drapsforsøk i den saken.

Les også: Nok en voldshendelse på Furuset i Oslo

Den eldste broren som da var over 18 år ble varetekstfengslet, mens den yngste som var bare 16 år ble løslatt. De to brødrene hadde avgitt forklaring til politiet, og da mente lagmannsretten at bevisforspillelsesfaren ikke var sterk nok til at fengsling av 16-åring var nødvendig.

annonse

Les også: Begge de siktede fengsles etter knivstikking i Oslo

En stund etter var det et hevnangrep Furuset. De to siktede guttenes eldre bror ble angrepet. Minst ti personer deltok. Men den eneste politiet klarte å identifiserte var 18 åringen som ble knivstukket rett før på biblioteket på Furuset, skriver TV2.

18 åringen som ble knivstukket på Furuset ble dømt til 2 års fengsel for det overfallet og endel annet, men han nektet å fortelle hvem de andre var.

Så kommer det et nytt overfall, der to personer ble slått ned. Fem personer ble dømt for ugjerningen. En av dem, er den samme personen som ble knivstukket på Grønland forrige uke.

Felles for miljøene er at guttene er unge, ofte mellom 16 og 19 år gamle. Det er derfor svært vanskelig for politiet å holde potensielt voldelige personer unna gata, fordi vilkårene for å varetektsfengsle personer under 18 år er svært strenge i Norge, forteller politiet til TV2.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon