Illustrasjonsbilde. REUTERS/Raheb Homavandi/File Photo
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Iran har bygget en ny fabrikk for produksjon av raketter i Syria, rapporterer den israelske TV-kanalen Channel 1, sitert av World Israel News.

Fabrikken er bygge på samme sted som en tidligere fabrikk som israelske fly ødela under et angrep i fjor. Den er bygget like utenfor Latakia, en havneby nær den russiske Khmeimim Air Force-basen.

Den syria regjeringen og terroristgruppen Hizbollah har angivelig hjulpet Iran til å bygge anlegget, ifølge rapporten til Channel 1, skriver World Israel News. Delene til rakettene skal ifølge rapporten ha kommet fra Italia, Kina og andre asiatiske nasjoner gjennom firmaer skapt av Syria’s Scientific Studies and Research Center.

I tillegg offentliggjorde den iranske revolusjonære garden forrige uke en ny ballistisk rakett med en rekkevidde på nesten 621,4 miles, ifølge deres offisielle nyhetsbyrå Sepah News. Det utgjør 42 prosent av avstanden mellom Iran og Israel, skriver World Israel News.

Men iranerne lykkes ikke like godt med alle sine høyteknologiske planer og militær opprustning, fremgår det av en artikkel i den israelske nettavisen Dekba Files, som er kjent for å ha solide etterretningskilder.

En av de høyteknologiske militære prestasjonene Iran hadde forberedt i forbindelse med den islamske revolusjonens 40-årsjubileum, ble det ikke noe av. 6. februar ble et forsøk på å sende en satellitt i bane fra Imam Khomeini Space Center i sentrale Iran mislykket.

Amerikanske kilder har publisert bilder som viser raketten som skytes ut. Siden regimet i Teheran i ettertid har vært tause om utfallet antas det at utskytingen ble en fiasko, konkluderer Debka Files.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]