Illustrasjonsbilde. REUTERS/Raheb Homavandi/File Photo

Iran har bygget en ny fabrikk for produksjon av raketter i Syria, rapporterer den israelske TV-kanalen Channel 1, sitert av World Israel News.

annonse

Fabrikken er bygge på samme sted som en tidligere fabrikk som israelske fly ødela under et angrep i fjor. Den er bygget like utenfor Latakia, en havneby nær den russiske Khmeimim Air Force-basen.

Den syria regjeringen og terroristgruppen Hizbollah har angivelig hjulpet Iran til å bygge anlegget, ifølge rapporten til Channel 1, skriver World Israel News. Delene til rakettene skal ifølge rapporten ha kommet fra Italia, Kina og andre asiatiske nasjoner gjennom firmaer skapt av Syria’s Scientific Studies and Research Center.

I tillegg offentliggjorde den iranske revolusjonære garden forrige uke en ny ballistisk rakett med en rekkevidde på nesten 621,4 miles, ifølge deres offisielle nyhetsbyrå Sepah News. Det utgjør 42 prosent av avstanden mellom Iran og Israel, skriver World Israel News.

Men iranerne lykkes ikke like godt med alle sine høyteknologiske planer og militær opprustning, fremgår det av en artikkel i den israelske nettavisen Dekba Files, som er kjent for å ha solide etterretningskilder.

annonse
annonse

En av de høyteknologiske militære prestasjonene Iran hadde forberedt i forbindelse med den islamske revolusjonens 40-årsjubileum, ble det ikke noe av. 6. februar ble et forsøk på å sende en satellitt i bane fra Imam Khomeini Space Center i sentrale Iran mislykket.

Amerikanske kilder har publisert bilder som viser raketten som skytes ut. Siden regimet i Teheran i ettertid har vært tause om utfallet antas det at utskytingen ble en fiasko, konkluderer Debka Files.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.