Stefan Lofven. Foto: ludovic MARIN / AFP)
Del saken
 • 2.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Til tross for at naziliknende partier i Europaparlament er fullstendig perifere og helt uten innflytelse fortsetter den svenske statsministeren Stefan Löfven å mane frem nazispøkelset foran det kommende valget til EU-parlamentet.

Under en valgkonferanse for det sosialdemokratiske partiet med 150 tillitsmenn fra hele landet til stede trakk han frem gasskamrene i Treblinka i en tale der han advarte mot «høyreekstreme partier».

Les også: Vi har blitt advart. Europa er i ferd med å bli mer likt Midtøsten

«De har lyktes før. De skulle aldri lykkes igjen», sa Löfven ifølge Sveriges Radio. «Høyreekstremister i land for land prøver nå å slå seg sammen, frigjøre ekstrem nasjonalisme på kontinentet og piske opp hat. De har lyktes i fortiden. De skulle aldri lykkes igjen», sa den svenske statsministeren.

Han presenterte kampen mot høyreekstremisme og nasjonalisme i Europa som det viktigste ved valget, melder radiostasjonen på sin nettside.

«Vi har lært at det motsatte av kompromiss i Europa er konflikt. Vi har sett det på slagmarkene i Verdun. Vi har sett det i gasskamrene i Treblinka eller i skogene i Katyn. Vi har sett det foran massegraven i det tidligere Jugoslavia», sa Löfven.

Ifølge Löfven står sosialdemokratene nå opp for demokrati i Europa. «De konservative – selv her i Sverige – velger å samarbeide med høyreekstremistene for å få regjeringsmakt», sa han, og mente at Moderatene og Kristendemokratene er klare til å ta makt med hjelp av Sverigedemokratene.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 2.6K
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]