Stefan Lofven. Foto: ludovic MARIN / AFP)
annonse
annonse

Til tross for at naziliknende partier i Europaparlament er fullstendig perifere og helt uten innflytelse fortsetter den svenske statsministeren Stefan Löfven å mane frem nazispøkelset foran det kommende valget til EU-parlamentet.

Under en valgkonferanse for det sosialdemokratiske partiet med 150 tillitsmenn fra hele landet til stede trakk han frem gasskamrene i Treblinka i en tale der han advarte mot «høyreekstreme partier».

Les også: Vi har blitt advart. Europa er i ferd med å bli mer likt Midtøsten

annonse

«De har lyktes før. De skulle aldri lykkes igjen», sa Löfven ifølge Sveriges Radio. «Høyreekstremister i land for land prøver nå å slå seg sammen, frigjøre ekstrem nasjonalisme på kontinentet og piske opp hat. De har lyktes i fortiden. De skulle aldri lykkes igjen», sa den svenske statsministeren.

Han presenterte kampen mot høyreekstremisme og nasjonalisme i Europa som det viktigste ved valget, melder radiostasjonen på sin nettside.

«Vi har lært at det motsatte av kompromiss i Europa er konflikt. Vi har sett det på slagmarkene i Verdun. Vi har sett det i gasskamrene i Treblinka eller i skogene i Katyn. Vi har sett det foran massegraven i det tidligere Jugoslavia», sa Löfven.

annonse

Ifølge Löfven står sosialdemokratene nå opp for demokrati i Europa. «De konservative – selv her i Sverige – velger å samarbeide med høyreekstremistene for å få regjeringsmakt», sa han, og mente at Moderatene og Kristendemokratene er klare til å ta makt med hjelp av Sverigedemokratene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon