Illustrasjonsbilde. REUTERS/Marko Djurica
annonse

Under en massedemonstrasjon i Bamako søndag krevde Malis fremste muslimske ledere at statsminister Soumeylou Boubeye går av.

annonse

De anklager hans regjering for ikke å ha stanset jihadistiske angrep og for å fremme umoral i landet.

annonse

Et stadion med 60.000 seter var fylt til randen under massemøtet, med mange kvinner med slør i en egen avdeling skilt fra mennene.

– Mali trenger en full overhaling. Muslimer kan ikke lenger la ting gå dårlig og må fra nå av mobilisere for sitt land, sin religion og sin verdighet, sa den innflytelsesrike og ultrakonservative imamen Mahmoud Dicko som leder landets øverste muslimske råd.

I løpet av de siste ti årene er Dicko blitt en av landets fremste ledere, blant annet etter å ha spilt en viktig rolle i forhandlingene mellom regjeringen og islamistiske ekstremister. Han er også tilhenger av wahhabismen, som han studerte i Saudi-Arabia.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.