De lokale myndighetene har innført unntakstilstand på Novaja Zemlja, som er «invadert» av isbjørner. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse

52 isbjørner har blitt observert ved en bosetning på den russiske øya Novaja Zemlja. Myndighetene har derfor erklært unntakstilstand.

annonse
annonse

Isbjørnene skal ha begynt oppholde seg nær menneskelig bosetninger i Belusja Guba siden desember, ifølge det russiske nyhetsbyrået TASS. Minst 52 isbjørner skal ha vært observert ved bosetningen, og mellom seks og ti av dem skal ha vært tett på bosetningen over en lang periode.

annonse

– Unntakstilstanden er på grunn av masseinvasjonen av isbjørner i boligområder, sier guvernøren i Arkhangelsk fylke, som Novaja Zemlja tilhører. Han sier videre at innbyggere, skoler og barnehager har fått skriftlig og muntlig beskjed om å holde seg i sikkerhet.

– Folk er redde. De er redde for å forlate hjemmene sine, og deres daglige rutiner er ødelagte, sier guvernøren.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Ekstra gjerder er satt opp i nærheten av barnehager, og spesialkjøretøy kjører militærpersonell og ansatte til jobb, melder TASS.

Ifølge nyhetsbyrået skal det tidligere ha vært tilfeller der isbjørner har gått til angrep på mennesker og gått inn i boligbygg og på kontorer.

Miljømyndighetene i Russland har nektet å gi lisens for å skyte dyrene siden de er en truet art.

– Jeg har vært på Novaja Zemlja siden 1983, men det har aldri vært så mange isbjørner så nære, sier Zjigansja Musin, en lokal leder i Belusja Guba.

Google har blokkert alle annonser på Resett
Vi trenger din hjelp for å overleve

Støtt oss ved å tegne medlemskap her
Betal til kontonummer 1503.94.12826 eller
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
PayPal Logo

Du kan støtte Resett på Vipps nummer 124526

Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.