Sverre Lunde Pedersen kunne glise for VM-sølv på 1500 meter. Nederlandske Thomas Krol ble verdensmester, mens russiske Denis Juskov tok bronse. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Sverre Lunde Pedersen gikk styggfort på 1500 meter, men måtte ta til takke med sølv i VM i enkeltdistanser i tyske Inzell søndag. Thomas Krol tok gull.

Osingen var på jakt etter sitt annet VM-gull på én langhelg. Torsdag sørget han for Norges første VM-gull på 5000 meter noensinne. Tre dager senere måtte 26-åringen se seg slått av nederlandske Thomas Krol med 0,58 sekunder.

Pedersen tok en suveren ledelse med et kjempeløp, men kunne ikke gjøre noe med nederlenderen som tok VM-bronse på samme distanse i 2018. Lørdag tok Krol sølv på 1000 meter.

annonse

– Jeg er helt tydelig i kjempeform og går bedre på skøyter enn noen gang. I OL fikk jeg ikke bevist hvor god jeg er, og det fikk jeg gjort i dag, så det var veldig deilig, sa Pedersen til NRK.

Russiske Denis Juskov tok bronse fem hundredeler bak Pedersen.

Medaljefangst
26-åringen kan dermed se tilbake på én gull- og én sølvmedalje fra årets verdensmesterskap, samt sølv i lagtempo med Håvard Bøkko og Sindre Henriksen.

– Det er klart at det betyr veldig mye. Det er dette jeg har drømt om siden jeg var liten gutt. Å gjøre det foran så mange nordmenn er helt sykt. Det føles nesten som jeg er på hjemmebane, sa osingen.

annonse

På 1500-meteren mistet Henriksen en del fart mot slutten og tikket inn på tiden 1.45,77. Det holdt til 12.-plass. Heller ikke Bøkko fikk det til å klaffe og måtte ta til takke med 15.-plass

Wiklund med personlig rekord
Ragne Wiklund var sjanseløs på medalje i kvinnenes 1500 meter, men 18-åringen kunne glede seg over ny personlig rekord. Oslo-jentas tid på 1.57,59 var en forbedring på tre hundredeler. Det holdt til 19.-plass.

– Jeg gikk to veldig bra runder, så sprakk jeg på slutten. Jeg trodde jeg kanskje var i litt bedre form, men sånn er det. Jeg er iallfall på vei opp, sa Wiklund til NRK.

Nederlandske Ireen Wüst vant løpet med tiden 1.52,81. Japanske Miho Takagi og Brittany Bowe fra USA tok sølv og bronse henholdsvis 0,50 og 0,55 sekunder bak.

I fellesstartene som avsluttet VM enkeltdistanser ble det seier til amerikanske Joey Mantia og nederlandske Irene Schouten. Der var det ingen norske deltakere.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon