Tre personer ble skadd i knivslagsmålet i Oslo sentrum. Tilstanden betegnes som kritisk for en av dem, mens de andre er alvorlig, men ikke livstruende, skadd. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Del saken
 • 582
 •  
 •  
 •  
 •  
Tilstanden er ikke lenger for kritisk for mannen i 30-årene som ble knivstukket i Storgata i Oslo natt til søndag. Ingen er pågrepet etter hendelsen.

– Vi jakter fortsatt etter to mistenkte etter hendelsen. Én antatt gjerningsperson og en som løp sammen med ham fra stedet. Vi kjenner ikke identiteten til de mistenkte, sier politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om knivstikkingen, som skjedde nær Brugata søndag klokken 2.05.

En mann i 30-årene lå på bakken og var knivstukket i magen. Han ble raskt tatt hånd om av ambulansepersonell og kjørt rett til operasjonsbordet på Ullevål sykehus.

– Tilstanden hans er ikke lenger kritisk. Heldigvis, sier Nygård.

– Knyttes ikke til et spesielt miljø

De to mennene i 20-årene, som selv oppsøkte legevakten, er også utenfor livsfare. De var alvorlig skadd og ble kjørt til akuttmottaket på Ullevål sykehus.

Av hensyn til etterforskningen ønsker ikke politiet å si noe om foranledningen til knivstikkingen. Politiet vil heller ikke gi opplysninger om hvorvidt ofrene var tilfeldige.

– Vi kjenner ikke til om det er en relasjon mellom gjerningsperson og ofrene. Vi knytter ikke hendelsen til et spesielt miljø. Men dette er en hendelse som ikke gir grunn til uro for allmennheten, sier Nygård.

Gjennomfører avhør

Politiet driver taktisk etterforskning. De henter systematisk inn overvåkingsbilder og gjennomfører avhør.

Ifølge VG beskrives de mistenkte som menn med nordafrikansk utseende. Den ene beskrives som 185 centimeter høy, iført mørk parkasjakke, mørke bukser og lyse sko. Den andre beskrives som en mann mellom 25–30 år, rundt 165 centimeter høy og iført svart lue.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 582
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]