Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mannen som er dømt for å ha skutt den såkalte Trysil-ulven, krever saken sin gjenopptatt. Han mener ulven var satt ut fra en dyrepark.

annonse

I begjæringen om gjenopptakelse har Kjensli lagt ved dokumenter som viser at en svensk dyrepark fikk fire ulvevalper fra Russland og at disse skulle settes ut i Sverige, melder TV 2.

annonse

– En ulv som er oppvokst i fangenskap er ikke en naturlig del av den skandinaviske ulvestammen som omhandles i straffeloven. Nye bevis gjør at det langt på vei kan utelukkes at ulven har vandret helt fra russiske Karelen på egne bein, sier Kjensli. Den dømte 46-åringen har forklart at ulven virket uredd og oppførte seg mer som en hund som har vært på rømmen.

Mads Amundin er koordinator for det de skandinaviske dyreparkenes ulveprosjekt. Han bekrefter at den svenske dyreparken fikk fire valper, men sier de aldri ble satt, fordi det ikke var praktisk mulig. To av ulvene lever fortsatt i svenske dyreparker, mens de andre to er døde, opplyser han.

Aktor Henning Klauseie ser ingen grunn til å gjenoppta saken og sier mye av det som presenteres som nye bevis, allerede er belyst i retten.

annonse
annonse

46-åringen har allerede sonet dommen han fikk etter at han felte ulven i 2015.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.