Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del

Mannen som er dømt for å ha skutt den såkalte Trysil-ulven, krever saken sin gjenopptatt. Han mener ulven var satt ut fra en dyrepark.

annonse

I begjæringen om gjenopptakelse har Kjensli lagt ved dokumenter som viser at en svensk dyrepark fikk fire ulvevalper fra Russland og at disse skulle settes ut i Sverige, melder TV 2.

– En ulv som er oppvokst i fangenskap er ikke en naturlig del av den skandinaviske ulvestammen som omhandles i straffeloven. Nye bevis gjør at det langt på vei kan utelukkes at ulven har vandret helt fra russiske Karelen på egne bein, sier Kjensli. Den dømte 46-åringen har forklart at ulven virket uredd og oppførte seg mer som en hund som har vært på rømmen.

Mads Amundin er koordinator for det de skandinaviske dyreparkenes ulveprosjekt. Han bekrefter at den svenske dyreparken fikk fire valper, men sier de aldri ble satt, fordi det ikke var praktisk mulig. To av ulvene lever fortsatt i svenske dyreparker, mens de andre to er døde, opplyser han.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Aktor Henning Klauseie ser ingen grunn til å gjenoppta saken og sier mye av det som presenteres som nye bevis, allerede er belyst i retten.

46-åringen har allerede sonet dommen han fikk etter at han felte ulven i 2015.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører