Eksteriør Borgarting lagmannsrett i Keysers gate 13. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Del saken
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
Mannen som knivstakk sin da 16 år gamle ekskjæreste på en skole i Lier i Buskerud snur. Han erkjenner nå straffskyld for drapsforsøk på jenta.

– Ja, svarte mannen kontant på spørsmål fra dommeren om han erkjente straffskyld etter at tiltalen mot ham var lest opp i Borgarting lagmannsrett, ifølge NRK.

Det er stikk motsatt av hva han svarte da saken gikk for Drammen tingrett. Tiltalte risikerer å bli dømt til forvaring hvis lagmannsretten vurderer bevisene og psyken hans slik tingretten gjorde. De sakkyndige har konstatert at han har en personlighet med dyssosiale og narsissistiske preg, og at det er fare for at han skal begå ny, alvorlig voldskriminalitet når en ordinær fengselsstraff er ferdig sonet.

Les også: Fornærmede samarbeider ikke med politiet etter knivstikking i Oslo

Tiltalte har hele veien erkjent de faktiske forhold – han pakket morgenen 4. september 2017 med seg en kjøkkenkniv, tok seg til ekskjærestens skole i Lier i Buskerud og stakk kniven i henne 17 ganger. Jenta fikk livstruende skader av stikkene, som traff henne blant annet i nakken, ryggen, brystet, ansiktet og magen.

20-åringen var også tiltalt for å ha sendt truende tekstmeldinger til jenta, hvor han blant annet skriver at han skal drepe henne og at hun ikke skal føle seg trygg noe sted.

Da saken gikk for Drammen tingrett, ble mannen dømt til ni års forvaring, med en minstetid på seks år og til å betale offeret 300.000 kroner i oppreisningserstatning. Han har anket både skyldspørsmålet under tiltalepunktet for drapsforsøk og straffeutmålingen. Han ønsker en ordinær, kortere fengselsstraff.

Lagmannsretten har satt av én uke til sin behandling av saken.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]