Både Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad ligger godt an med tanke på å fortsette i KrF-ledelsen. De kan få følge av en «rød» nordlending, noe som vil utvide den politiske og den geografiske representasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ingelin Noresjø leder Nordlands KrF og tilhører «den røde siden». Det gir henne en god posisjon før landsmøtet skal velge ny partiledelse.

Etter at Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs veivalg og trakk seg som partileder, må KrF velge en ny ledertrio. Mens flere sa at nestleder Kjell Ingolf Ropstad ikke vil virke samlende etter vinterens veivalg, ser det nå ut til at partiet vil stille seg bak ham, skriver Dagbladet.

Konstituert partileder Olaug Bollestad ønsker å fortsette som nestleder. På landsmøtet i slutten av april skal det velges en nestleder til, og avisen trekker fram Ingelin Noresjø som en av tre aktuelle kandidater. De andre to er Erik Lunde fra Oslo og tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit Røse fra Akershus.

Sistnevnte sto – i likhet med Ropstad og Bollestad – på «blå side» i kampen om veivalget. For å inkludere den andre halvdelen av partiet i ledelsen, stiller dermed Noresjø og Lunde sterkest. Av de to har nordlendingen Noresjø en fordel når partiet vil unngå å bli et parti for Sør- og Vestlandet.

– Målet er jo å styrke seg i alle deler av landet. Dersom mitt kandidatur, som både en politisk og geografisk stemme fra Nord-Norge, kan bidra til dette, så stiller jeg meg til rådighet, sier Noresjø selv.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]