Både Kjell Ingolf Ropstad og Olaug Bollestad ligger godt an med tanke på å fortsette i KrF-ledelsen. De kan få følge av en «rød» nordlending, noe som vil utvide den politiske og den geografiske representasjonen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Ingelin Noresjø leder Nordlands KrF og tilhører «den røde siden». Det gir henne en god posisjon før landsmøtet skal velge ny partiledelse.

annonse

Etter at Knut Arild Hareide tapte kampen om KrFs veivalg og trakk seg som partileder, må KrF velge en ny ledertrio. Mens flere sa at nestleder Kjell Ingolf Ropstad ikke vil virke samlende etter vinterens veivalg, ser det nå ut til at partiet vil stille seg bak ham, skriver Dagbladet.

Konstituert partileder Olaug Bollestad ønsker å fortsette som nestleder. På landsmøtet i slutten av april skal det velges en nestleder til, og avisen trekker fram Ingelin Noresjø som en av tre aktuelle kandidater. De andre to er Erik Lunde fra Oslo og tidligere KrFU-leder Ida Lindtveit Røse fra Akershus.

Sistnevnte sto – i likhet med Ropstad og Bollestad – på «blå side» i kampen om veivalget. For å inkludere den andre halvdelen av partiet i ledelsen, stiller dermed Noresjø og Lunde sterkest. Av de to har nordlendingen Noresjø en fordel når partiet vil unngå å bli et parti for Sør- og Vestlandet.

– Målet er jo å styrke seg i alle deler av landet. Dersom mitt kandidatur, som både en politisk og geografisk stemme fra Nord-Norge, kan bidra til dette, så stiller jeg meg til rådighet, sier Noresjø selv.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.