Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

13 av 90 grisebønder som hadde takket ja til sluttpakke, har den siste tiden ombestemt seg og vil heller fortsette driften.

annonse

Interessen var i utgangspunktet stor da ordningen med å betale 16.000 per avlspurke til bønder som sluttet med grisehold, ble lansert. Men for drøyt to uker siden satt Nortura igjen med 90 bønder som ville slutte, betydelig færre enn det som var målet.

Siden den gang har 13 bønder ombestemt, slik at det nå er 77 som fortsatt vil ha sluttpakke, skriver Nationen. De har til sammen litt over 2.500 purker. Målet med ordningen var å redusere antall avlspurker med 4.000 for å få balanse i et marked preget av overproduksjon og tusenvis av tonn med svinekjøtt på reguleringslager.

– Vi skulle gjerne hatt større oppslutning om utkjøpsordningen. Det er viktig å få ned produksjonen, sier Norturas direktør for markedsregulering, Ole Nikolai Skulberg.

– Dette er en gyllen sjanse til å kaste inn håndkleet, sier Skulberg og oppfordrer flere grisebønder vurdere å benytte seg av ordningen, som er åpen fram til 1. mai.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.