Illustrasjonsbilde. AFP PHOTO/BULENT KILIC
Del

USA-støttede syriske opprørere kjempet mandag harde kamper mot IS om islamistgruppens siste bastion øst i Syria, ifølge SOHR og kurdiske medier.

13 IS-krigere, deriblant fem selvmordsbombere, og seks fra SDFs styrker var drept mandag, ifølge observatørgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Også det kurdiske nyhetsbyrået Hawar melder om harde kamper mandag.

annonse

Den USA-støttede opprørsalliansen Syrias demokratiske styrker (SDF), som i hovedsak består av den kurdiske YPG-militsen, kunngjorde lørdag at de ville innlede en endelig offensiv for å renske de siste IS-kontrollerte lommene i Eufrat-dalen.

Bruk av blant annet bilbomber, landminer og snikskyttere har imidlertid gjort jobben vanskelig for SDF. I tillegg bruker islamistene sivile som menneskelige skjold, opplyser SOHR.

Ifølge syriske statlige medier er to kvinner og to barn drept i et luftangrep fra den USA-ledede koalisjonen nær landsbyen Baghouz. Over 20.000 sivile har forlatt det IS-kontrollerte området de siste ukene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Amerikanske tjenestemenn har de siste ukene opplyst at IS har mistet 99,5 prosent av sitt territorium i Syria, og at ekstremistene kun sitter igjen med et område på om lag 5 km². På det meste hadde den ytterliggående islamistgruppa kontroll over landområder på størrelse med Storbritannia i Syria og Irak.

Men både innbyggere og aktivister advarer om at islamistgruppa fortsatt har såkalte sovende celler både i begge disse landene.


Del
annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører