Fremkrittspartiets innvandringspolitiske talsmann, Jon Helgheim. Foto: Bjørn Inge Bergestuen / Frp / NTB scanpix

Abid Raja framstiller det som en seier for Venstre at det er blitt et tak på 3 000 årlige kvoteflyktninger i regjeringserklæringen for Høyre, Frp, Venstre og KrF. Men Jon Helgheim mener dette er Frps politikk.

annonse

– Det er en veldig merkelig innstilling til et samarbeid at han prøver å frata eller diskreditere en samarbeidspartners gjennomslag. Alle vet jo at vi snart har gjennomført hele partiprogrammet vårt på innvandring og at vi styrer det feltet med stø hånd, sier Helgheim.

Ifølge Helgheim lever Frp fint med dette så lenge regjeringserklæringen også slår fast at nivået skal sees i sammenheng med øvrig innvandring, skriver Dagbladet.

– Det er rart at Abid har så stort behov for å gå ut og ta samarbeidspartnere. De har jo fått store gjennomslag på andre deler av plattformen som de heller kunne gått og skrytt av. De har fått til mye rart på klima som de sikkert er veldig stolt av. Hvorfor snakker de ikke om de tingene der? – sier Helgheim.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.