Dommen mot Mohyeldeen Mohammad falt i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Tirsdag starter rettssaken mot en 42 år gammel mann som er tiltalt for å ha drept en 54 år gammel mann på Hellerud i Oslo i juni 2017.

Drapet skjedde i en leilighet i Hellerudgrenda på formiddagen 15. juni 2017. Ifølge tiltalen knivstakk 42-åringen en 54 år gammel mann i ryggen to ganger. Stikkskadene var så alvorlige at mannen døde av forblødning etter kort tid.

42-åringen er også tiltalt for å ha stjålet 350.000 kroner fra drapsofferet. Rettssaken starter i Oslo tingrett tirsdag og vil pågå fram til 22. februar.

Nekter for drapet

Både den tiltalte og offeret har tyrkisk bakgrunn. 42-åringen ble pågrepet i Bulgaria ni dager etter drapet og ble senere utlevert til Norge. Han nekter imidlertid skyld i saken.

– Han nekter for å ha noe med dette å gjøre i det hele tatt, han har ingen befatning med drapet overhodet, sier den tiltaltes forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

– Det er riktig at han har vært på stedet hos avdøde, men han har ikke noen kjennskap til drapet eller pengene han er tiltalt for å ha stjålet, sier Storrvik.

Også en finsk statsborger med tyrkisk bakgrunn i midten av 50-årene var siktet for drapet, men i fjor sommer uttalte politiet at mistanken var svekket, og saken mot ham ble derfor henlagt. Både Storrvik og politiet bekrefter at de to reiste sammen til Norge kort tid før drapet og at de forlot landet kort tid etter.

Norsk politi har gjort bevisopptak av denne mannen som vil bli avspilt under rettssaken, sier Storrvik.

Etterforskes i Estland

I sommer skrev VG at den tiltalte tyrkeren også etterforskes for et drap i Estland. Det dreide seg om en flere år gammel forsvinningssak som etterforskes som drap. Storrvik bekrefter overfor NTB at mannen er blitt avhørt av estisk politi i Norge om denne saken.

– Han er avhørt om denne saken av estisk politi her i Norge, men det er uklart for meg om han har status som mistenkt eller siktet i den saken, sier Storrvik.

Norsk politi har ikke funnet noen sammenheng mellom drapssaken på Hellerud og saken i Estland, sier statsadvokat og aktor i saken mot 42-åringen, Jens Johannes Andenæs, til NTB.

– Det vi vet, er at han er under etterforskning i en drapssak i Estland, er alt Andenæs vil si.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]