Photo by KARIM SAHIB / AFP
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Christine Lagarde er bekymret for at oljeeksporterende-land ikke har kommet seg siden oljeprisfallet 2014.

Unntaket er Norge, som hun trekker frem som et godt eksempel. Hun advarer nå mot «hvite elefanter» (dyre prosjekter som ikke klarer å levere lønnsomhet).

– Inntektene har falt og underskuddene blir bare sakte mindre, til tross for store reformer på både utgifts – og inntektssiden, sa IMF-sjefen under konferanse i Dubai i helgen, gjengitt av CNBC.

Les også: IMF med kraftig advarsel om stigende arbeidsledighet blant unge i Midtøsten

Under talen ga hun uttrykk for at flere land ikke hadde kommet seg etter oljepris-sjokket i 2014 og viste blant annet til en stadig økende offentlig gjeld. Lagarde advarte i den samme talen om investeringer i såkalte «hvite elefanter» fremfor folk og produktive prosjekter, skriver Dagens Næringsliv.

IMF-sjefen sa at det er vanlig i Midtøsten at statlige investeringsfond investerer direkte i prosjekter utenfor statsbudsjettet. Lagarde mener flere eksportører burde se til Norge. Gjennom handlingsregelen sikres at det ikke brukes mer enn tre prosent av fondet ved budsjettunderskudd.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]