Photo by KARIM SAHIB / AFP
annonse

Christine Lagarde er bekymret for at oljeeksporterende-land ikke har kommet seg siden oljeprisfallet 2014.

annonse

Unntaket er Norge, som hun trekker frem som et godt eksempel. Hun advarer nå mot «hvite elefanter» (dyre prosjekter som ikke klarer å levere lønnsomhet).

annonse

– Inntektene har falt og underskuddene blir bare sakte mindre, til tross for store reformer på både utgifts – og inntektssiden, sa IMF-sjefen under konferanse i Dubai i helgen, gjengitt av CNBC.

Les også: IMF med kraftig advarsel om stigende arbeidsledighet blant unge i Midtøsten

Under talen ga hun uttrykk for at flere land ikke hadde kommet seg etter oljepris-sjokket i 2014 og viste blant annet til en stadig økende offentlig gjeld. Lagarde advarte i den samme talen om investeringer i såkalte «hvite elefanter» fremfor folk og produktive prosjekter, skriver Dagens Næringsliv.

annonse
annonse

IMF-sjefen sa at det er vanlig i Midtøsten at statlige investeringsfond investerer direkte i prosjekter utenfor statsbudsjettet. Lagarde mener flere eksportører burde se til Norge. Gjennom handlingsregelen sikres at det ikke brukes mer enn tre prosent av fondet ved budsjettunderskudd.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.