Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX .
Del saken
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Omtrent halvparten av inspektørene i Mattilsynet har opplevd vold, trusler eller trakassering på jobb.

– Vi er overrasket over at så mange har vært utsatt for alvorlige hendelser. Jeg har diskutert resultatene med mine kolleger i andre tilsynsetater. Inntrykket er at det er en tendens til at det er blitt tøffere å drive tilsyn, sier Harald Gjein, administrerende direktør i Mattilsynet, til NRK.

Det er spesielt i saker med tilsyn av dyr det blir gitt trusler. To ansatte NRK har pratet med opplevde nylig å bli truet med pistol av en hundeeier.

– Vi er ikke vant til å se en pistol, og vi visste at den var ladd. Vi hadde en litt dårlig følelse da vi kom dit, men at han skulle komme med en pistol skjedde helt uten forvarsel, sier veterinær Pernille Fageraas i Mattilsynet Glåmdal og Østerdal.

Hun har forståelse for at det kan være vondt å miste dyrene sine.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]