Dommen mot Mohyeldeen Mohammad falt i Oslo tingrett. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Islamisten Mohyeldeen Mohammad (33) er dømt til to år og sju måneders fengsel, blant annet for vold, men frikjennes for å ha motarbeidet rettsvesenet.

annonse

Dommen i Oslo tingrett slås sammen med de andre forholdene Mohammad er dømt for, melder NRK. I november ble han dømt til to og et halvt års fengsel for trusler mot stortingspolitikeren Abid Raja (V).

Ifølge tiltalen skal Mohammad ha tatt tak i skulderen til et stevnevitne «og/eller dyttet ham». Dette ble gjort «som gjengjeldelse for at vitnet rett forut hadde forkynt et forelegg og en stevning til hovedforhandling i straffesak for ham», heter det. Hendelsen som er beskrevet i tiltalen, skjedde høsten 2017 utenfor Mohammads bolig på Holmlia.

Vel ett år tidligere, våren 2016, skal Mohammad ifølge tiltalen ha kjørt en bil med stjålne skilt inn på en bensinstasjon på Tøyen, fylt bensin for 630 kroner og så kjørt av gårde uten å betale.

Mohammad erkjente delvis straffskyld da han møtte i retten onsdag 30. januar. Han ble dømt for vold mot stevnevitnet, men frikjent for tiltaleposten som gikk ut på gjengjeldelse mot en aktør i rettsvesenet.

annonse
annonse

Mohammad ble også dømt for bensintyveriet og de falske skiltene, og det ga ham en samlet straff på to år og sju måneders fengsel. Han må i tillegg betale sakskostnader på 3.000 kroner.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett-medlemskap finner du ved å trykke her.