Illustrasjonsbilde. Broen Saint Laurent i Grenoble. Foto: Wikimedia Commons.
annonse
annonse

Den salafistiske moskéen Al-Kawthar i den franske byen Grenoble har blitt stengt etter at en radikal imam skal ha oppfordret til væpnet jihad.

Ifølge Le Figaro har lokale franske myndigheter påberopt artikkel L. 227-1 i den interne sikkerhetsloven for å «forhindre terrorhandlinger». Nedstengingen ble effektuert 7. februar, men er enn så lenge midlertidig og kommer til å vare i 6 måneder.

Hatspredning

annonse

Hovedimamen i denne moskeen skal ha holdt flere prekener hvor han har oppfordret til «væpnet jihad» og legitimert «vold, hat, og diskriminering av andre religiøse grupper». Han anklages også for å gjentatte ganger ha forkynt «idéer som er i strid med ‘republikanske verdier’ ved å legitimere sharia og diskriminering av kvinner».

– Bevisene samlet av etterforskerne fastslår at prekenene, idéene og teoriene som blir formidlet i dette gudshuset oppfordrer til vold, hat og diskriminering, sier franske myndigheter i et kommuniké om saken.

Underskriftskampanje

Etter å ha blitt informert om beslutningen, lanserte den religiøse foreningen som styrer gudshuset – l’association mulsulmane dauphinoise – en underskriftskampanje mot avgjørelsen til støtte for imamen og de troende.

annonse

Miljøet rundt moskéen er relativt stort med rundt 400 personer som deltar i gjennomsnitt på hver preken.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon