Utenriksdepartementet (UD) i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del saken
 • 90
 •  
 •  
 •  
 •  

Mandag formiddag overleverte en av Norges mest iherdige barnevernskritikere, professor Marianne Skånland, blomster til den polske konsulen Slawomir Kowalskis, som takk fra norske barnevernsofre og deres hjelpere for hans mangeårige arbeid for polske familier i Norge.

Et arbeid de mener også har vært viktig for å hjelpe norske barn.

Senere samme dag kom den endelige meldingen via NTB om at konsulen er uønsket i Norge. «Dette skjer fordi hans personlige oppførsel ikke er forenlig med hans rolle og status som diplomat», sier konstituert kommunikasjonssjef Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Pastor Jan-Åge Torp og psykolog Einar Salvesen stiller seg fullstendig uforstående til påstanden fra Utenriksdepartementet. Salvesen har tidligere vært spesialist i flere barnevernssaker, og har bred erfaring med barnevernet.

– I en toårsperiode har vi fulgt den polske konsul Slawomir Kowalskis arbeid for å yte konsulær bistand til polske statsborgere som har hatt problemer med det norske barnevernet. Vår erfaring i samarbeidet med ham i slike saker er at han fremstår som profesjonell, med integritet og med høye etiske standarder. I forbindelse med to norske familier som risikerte å bli fratatt sine barn på feil grunnlag har Kowalskis støtte hatt stor betydning også for dem, slik at ikke også disse to sakene skulle ende opp som nye forbrytelser fra systemets side, skriver de to i en artikkel for Kristen Koalisjon Norge.

Siste nytt i saken er at polske myndigheter nå har utvist en norsk diplomat som gjengjeldelse.

 

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 90
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]