Utenriksdepartementet (UD) i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
Del

Mandag formiddag overleverte en av Norges mest iherdige barnevernskritikere, professor Marianne Skånland, blomster til den polske konsulen Slawomir Kowalskis, som takk fra norske barnevernsofre og deres hjelpere for hans mangeårige arbeid for polske familier i Norge.

annonse

Et arbeid de mener også har vært viktig for å hjelpe norske barn.

Senere samme dag kom den endelige meldingen via NTB om at konsulen er uønsket i Norge. «Dette skjer fordi hans personlige oppførsel ikke er forenlig med hans rolle og status som diplomat», sier konstituert kommunikasjonssjef Kristin Enstad i Utenriksdepartementet til NTB.

Pastor Jan-Åge Torp og psykolog Einar Salvesen stiller seg fullstendig uforstående til påstanden fra Utenriksdepartementet. Salvesen har tidligere vært spesialist i flere barnevernssaker, og har bred erfaring med barnevernet.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– I en toårsperiode har vi fulgt den polske konsul Slawomir Kowalskis arbeid for å yte konsulær bistand til polske statsborgere som har hatt problemer med det norske barnevernet. Vår erfaring i samarbeidet med ham i slike saker er at han fremstår som profesjonell, med integritet og med høye etiske standarder. I forbindelse med to norske familier som risikerte å bli fratatt sine barn på feil grunnlag har Kowalskis støtte hatt stor betydning også for dem, slik at ikke også disse to sakene skulle ende opp som nye forbrytelser fra systemets side, skriver de to i en artikkel for Kristen Koalisjon Norge.

Siste nytt i saken er at polske myndigheter nå har utvist en norsk diplomat som gjengjeldelse.

 

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører