Illustrasjonsbilde pepperspray. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Del saken
 • 526
 •  
 •  
 •  
 •  

Nå er jeg offshore i Mexicogulfen sammen med bare mexicanere og ser på lokale nyheter. Mine mexicanske skipskammerater spør om hva slags nyheter som opptar oss nordmenn.

Da må jeg si det er tid for en refleksjon. Først så kan man fort forstå tilhengere av muren til Trump, og det bare ut i fra nyhetsbildet fra denne «røverstaten» Mexico.

Men tilbake til Norge, hva er vi opptatt av der? På NRK den 8. februar så var det med uthevet skrift kommet media en forferdelse for øret! «NORSKE TOLLERE AVSLØRT». Da åpner vi med forferdelsesangstens øyne et par blink, før overskriften avsluttes med «BEVÆPNET MED PEPPERSPRAY UTEN TILLATELSE».

Herregud

Dette ligner mye lappen vi fikk med oss hjem fra barneskolen, da vi hadde tatt med kruttlappistolen vi fikk til bursdagen. Ja, det er en helt forferdelig nyhet dette her. Nå synes ikke jeg at pepper som svir i øynene noen minutter akkurat er noe bevæpning å snakke høyt om, med tanke på at det er tjenestefolk som er plassert der for å beskytte Norge. Det være seg alt fra øst-europeisk, albansk og sør-europeisk mafia. Slike som enten smugler narkotika som tar livet av våre barn, eller våpen som tar livet av uskyldige på gaten, eller illegale innvandrere som forvolder skade på det norske samfunnet.

Peppersprayen er neppe tiltenkt til bruk mot en «harryhandler» fra indre Østfold med ei flaske sprit eller ei pakke rullings for mye.

Om det er NRK som forstår norsk dårlig, eller om de ønsker å skape vanry over Tolletaten er usikkert, men jeg tviler på at pepper kommer under definisjonen bevæpning. Definisjonen på å «bevæpne» seg er å bære et våpen, slik som en pistol, et gevær, en håndgranat, men ikke pepper.

Da jeg forklarte denne «store saken» for mexicanerne lo så tårene trillet, så ristet de på hodet og sa «noruegos estan muy locos» (nordmenn er gale). Dernest refererte de til nyhetene på TV, noe jeg forstår lite av, men det er få innslag uten at våpen blir vist frem eller blir benyttet.

Mexico har også bomstasjoner, der står det minimum 2 politimenn bevæpnet med pistol og automatgevær. I Norge så har tollbetjenter som skal beskytte grensen, ulovlig bevæpnet seg med pepper!

Gi gutta skikkelig våpen!

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 526
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]