Illustrasjonsbilde pepperspray. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse

Nå er jeg offshore i Mexicogulfen sammen med bare mexicanere og ser på lokale nyheter. Mine mexicanske skipskammerater spør om hva slags nyheter som opptar oss nordmenn.

Da må jeg si det er tid for en refleksjon. Først så kan man fort forstå tilhengere av muren til Trump, og det bare ut i fra nyhetsbildet fra denne «røverstaten» Mexico.

Men tilbake til Norge, hva er vi opptatt av der? På NRK den 8. februar så var det med uthevet skrift kommet media en forferdelse for øret! «NORSKE TOLLERE AVSLØRT». Da åpner vi med forferdelsesangstens øyne et par blink, før overskriften avsluttes med «BEVÆPNET MED PEPPERSPRAY UTEN TILLATELSE».

annonse

Herregud

Dette ligner mye lappen vi fikk med oss hjem fra barneskolen, da vi hadde tatt med kruttlappistolen vi fikk til bursdagen. Ja, det er en helt forferdelig nyhet dette her. Nå synes ikke jeg at pepper som svir i øynene noen minutter akkurat er noe bevæpning å snakke høyt om, med tanke på at det er tjenestefolk som er plassert der for å beskytte Norge. Det være seg alt fra øst-europeisk, albansk og sør-europeisk mafia. Slike som enten smugler narkotika som tar livet av våre barn, eller våpen som tar livet av uskyldige på gaten, eller illegale innvandrere som forvolder skade på det norske samfunnet.

Peppersprayen er neppe tiltenkt til bruk mot en «harryhandler» fra indre Østfold med ei flaske sprit eller ei pakke rullings for mye.

annonse

Om det er NRK som forstår norsk dårlig, eller om de ønsker å skape vanry over Tolletaten er usikkert, men jeg tviler på at pepper kommer under definisjonen bevæpning. Definisjonen på å «bevæpne» seg er å bære et våpen, slik som en pistol, et gevær, en håndgranat, men ikke pepper.

Da jeg forklarte denne «store saken» for mexicanerne lo så tårene trillet, så ristet de på hodet og sa «noruegos estan muy locos» (nordmenn er gale). Dernest refererte de til nyhetene på TV, noe jeg forstår lite av, men det er få innslag uten at våpen blir vist frem eller blir benyttet.

Mexico har også bomstasjoner, der står det minimum 2 politimenn bevæpnet med pistol og automatgevær. I Norge så har tollbetjenter som skal beskytte grensen, ulovlig bevæpnet seg med pepper!

Gi gutta skikkelig våpen!

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse