Victoria's Secret modellene Martha Hunt, fra venstre, Lais Ribeiro, Josephine Skriver, Sara Sampaio, Stella Maxwell og Romee Strijd. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
Del saken
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

For andre gang mottar Victoria’s Secret verstingprisen «Gullbarbien», en pris som deles ut av Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press. Prisen går til «aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst», skriver NRK.

– Gang på gang har de vist at de ikke er interessert i å endre seg, og gjennom 2018 ble dette svært tydelig da de uttalte at transpersoner og «tjukke» ikke var velkommen til å delta i showet. Dette er gammeldags og uakseptabelt, sier Mina Vinje, leder i Press.

NRK øver press på butikkansatte

NRK og Vinje har flere ganger forsøkt å få delt ut denne «prisen» til Victoria’s Secret, men hverken selskapet selv eller de ansatte i butikkene i Norge ønsker å kommentere dette. NRK mener å vite at flere av de ansatte har lyst til å fortelle sin side av saken.

– Det er helt uakseptabelt at dere ikke tar ansvar. Unge vil ha mer mangfold og mindre seksualisering, gamle kjønnsroller og ensidige idealer. Det er på tide å skjerpe seg kraftig, og det er på tide med endring, sier Press-lederen.

Kritisk moteekspert

Motehistoriker Ragnhild Brochmann, kjent som Estetikeren i Morgenbladet, uttaler følgende til NRK:

– Andre kroppstyper og andre etnisiteter er rett og slett moteriktig nå. Da føles det ubehagelig å bli minnet på at det bare er noen få år siden vi hadde de mest klassisk langbeinte divaene som spradet rundt på catwalken.

Brochmann utelukker imidlertid ikke at Victoria`s Secret kan komme på banen igjen:

– Akkurat nå er de inne i en fase der alt blir totalt skivebom, men det behøver ikke å gå så mange år før de gjør et eller annet som er interessant, sier hun.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 9
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]