Victoria's Secret modellene Martha Hunt, fra venstre, Lais Ribeiro, Josephine Skriver, Sara Sampaio, Stella Maxwell og Romee Strijd. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
Del

For andre gang mottar Victoria’s Secret verstingprisen «Gullbarbien», en pris som deles ut av Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press. Prisen går til «aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst», skriver NRK.

annonse

– Gang på gang har de vist at de ikke er interessert i å endre seg, og gjennom 2018 ble dette svært tydelig da de uttalte at transpersoner og «tjukke» ikke var velkommen til å delta i showet. Dette er gammeldags og uakseptabelt, sier Mina Vinje, leder i Press.

NRK øver press på butikkansatte

NRK og Vinje har flere ganger forsøkt å få delt ut denne «prisen» til Victoria’s Secret, men hverken selskapet selv eller de ansatte i butikkene i Norge ønsker å kommentere dette. NRK mener å vite at flere av de ansatte har lyst til å fortelle sin side av saken.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

– Det er helt uakseptabelt at dere ikke tar ansvar. Unge vil ha mer mangfold og mindre seksualisering, gamle kjønnsroller og ensidige idealer. Det er på tide å skjerpe seg kraftig, og det er på tide med endring, sier Press-lederen.

Kritisk moteekspert

Motehistoriker Ragnhild Brochmann, kjent som Estetikeren i Morgenbladet, uttaler følgende til NRK:

– Andre kroppstyper og andre etnisiteter er rett og slett moteriktig nå. Da føles det ubehagelig å bli minnet på at det bare er noen få år siden vi hadde de mest klassisk langbeinte divaene som spradet rundt på catwalken.

Brochmann utelukker imidlertid ikke at Victoria`s Secret kan komme på banen igjen:

annonse

– Akkurat nå er de inne i en fase der alt blir totalt skivebom, men det behøver ikke å gå så mange år før de gjør et eller annet som er interessant, sier hun.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører