Victoria's Secret modellene Martha Hunt, fra venstre, Lais Ribeiro, Josephine Skriver, Sara Sampaio, Stella Maxwell og Romee Strijd. Foto: Evan Agostini/Invision/AP
annonse

For andre gang mottar Victoria’s Secret verstingprisen «Gullbarbien», en pris som deles ut av Redd Barnas ungdomsorganisasjon Press. Prisen går til «aktøren som er best på å få ungdom til å føle seg verst», skriver NRK.

annonse

– Gang på gang har de vist at de ikke er interessert i å endre seg, og gjennom 2018 ble dette svært tydelig da de uttalte at transpersoner og «tjukke» ikke var velkommen til å delta i showet. Dette er gammeldags og uakseptabelt, sier Mina Vinje, leder i Press.

annonse

NRK øver press på butikkansatte

NRK og Vinje har flere ganger forsøkt å få delt ut denne «prisen» til Victoria’s Secret, men hverken selskapet selv eller de ansatte i butikkene i Norge ønsker å kommentere dette. NRK mener å vite at flere av de ansatte har lyst til å fortelle sin side av saken.

– Det er helt uakseptabelt at dere ikke tar ansvar. Unge vil ha mer mangfold og mindre seksualisering, gamle kjønnsroller og ensidige idealer. Det er på tide å skjerpe seg kraftig, og det er på tide med endring, sier Press-lederen.

annonse
annonse

Kritisk moteekspert

Motehistoriker Ragnhild Brochmann, kjent som Estetikeren i Morgenbladet, uttaler følgende til NRK:

– Andre kroppstyper og andre etnisiteter er rett og slett moteriktig nå. Da føles det ubehagelig å bli minnet på at det bare er noen få år siden vi hadde de mest klassisk langbeinte divaene som spradet rundt på catwalken.

annonse
Reklame

Brochmann utelukker imidlertid ikke at Victoria`s Secret kan komme på banen igjen:

– Akkurat nå er de inne i en fase der alt blir totalt skivebom, men det behøver ikke å gå så mange år før de gjør et eller annet som er interessant, sier hun.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.