Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.
annonse

Mer enn 20 nye tanks vil i år bli levert til tankbrigader på Kola-halvøya.

annonse

I løpet av 2019 vil oppgraderingene av brigadene bli fullført, informerer den russiske nordflåten. Flere nye pansrede kampvogner av denne typen har allerede blitt levert til den nordlige flåten, skriver Barents Observer.

annonse

Det russiske militæret anser T-80BVM tanksen best egnet for operasjoner i nordområdene. Den har et 125 mm glatt pistolløp med en rekkevidde på opptil 3000 meter. Sekundær bevegelse består av en koaksial 7,62 mm maskinpistol og takmontert 12,7 mm maskinpistol.

T-80BVM er en oppgradert versjon av T-80BV «main battle tank». Det ble først offentlig avslørt i 2017, skriver avisen, som regnes som en av de mest informerte avisene i Norge når det gjelder den russiske opprustningen i nordområdene.

Russland har i dag totalt 4.500 T-80 tankser av alle varianter. På grunn av høye driftskostnader holdes disse tankene i reserve. For tiden bruker den russiske hæren T-90MTBer og reviderte eller oppgraderte versjoner av T-72.

annonse
annonse

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.