Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.
Del

Mer enn 20 nye tanks vil i år bli levert til tankbrigader på Kola-halvøya.

annonse

I løpet av 2019 vil oppgraderingene av brigadene bli fullført, informerer den russiske nordflåten. Flere nye pansrede kampvogner av denne typen har allerede blitt levert til den nordlige flåten, skriver Barents Observer.

Det russiske militæret anser T-80BVM tanksen best egnet for operasjoner i nordområdene. Den har et 125 mm glatt pistolløp med en rekkevidde på opptil 3000 meter. Sekundær bevegelse består av en koaksial 7,62 mm maskinpistol og takmontert 12,7 mm maskinpistol.

T-80BVM er en oppgradert versjon av T-80BV «main battle tank». Det ble først offentlig avslørt i 2017, skriver avisen, som regnes som en av de mest informerte avisene i Norge når det gjelder den russiske opprustningen i nordområdene.

annonse

Ønsker du å bidra til å holde Resett gående?

Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører

Russland har i dag totalt 4.500 T-80 tankser av alle varianter. På grunn av høye driftskostnader holdes disse tankene i reserve. For tiden bruker den russiske hæren T-90MTBer og reviderte eller oppgraderte versjoner av T-72.

annonse
Ønsker du å bidra til å holde Resett gående? Tegn medlemskap eller Støtt oss med et enkeltbeløp

Husk at du også hjelper Resett når du kjøper fra våre annonsører