Illustrasjonsbilde. Foto: Pixabay.
Del saken
 • 178
 •  
 •  
 •  
 •  

Mer enn 20 nye tanks vil i år bli levert til tankbrigader på Kola-halvøya.

I løpet av 2019 vil oppgraderingene av brigadene bli fullført, informerer den russiske nordflåten. Flere nye pansrede kampvogner av denne typen har allerede blitt levert til den nordlige flåten, skriver Barents Observer.

Det russiske militæret anser T-80BVM tanksen best egnet for operasjoner i nordområdene. Den har et 125 mm glatt pistolløp med en rekkevidde på opptil 3000 meter. Sekundær bevegelse består av en koaksial 7,62 mm maskinpistol og takmontert 12,7 mm maskinpistol.

T-80BVM er en oppgradert versjon av T-80BV «main battle tank». Det ble først offentlig avslørt i 2017, skriver avisen, som regnes som en av de mest informerte avisene i Norge når det gjelder den russiske opprustningen i nordområdene.

Russland har i dag totalt 4.500 T-80 tankser av alle varianter. På grunn av høye driftskostnader holdes disse tankene i reserve. For tiden bruker den russiske hæren T-90MTBer og reviderte eller oppgraderte versjoner av T-72.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 178
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]