Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Hussein Malla)
annonse

Lederen for Integrasjonsrådet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, NRW, Tayfun Keltek (71, SPD), krever fullstendig avskaffelse av grunnskoleundervisningen i engelsk til fordel for tyrkisk, polsk eller russisk. Uttalelsen kommer til Köln-avisen «Stadt-Anzeiger» og refereres av Bild Zeitung.

annonse

Omtrent en tredjedel av alle barn i den tettest befolkede føderale staten har innvandrerbakgrunn, skriver Bild. «For eksempel snakker de tyrkisk, russisk, polsk. Det ville være lettere for tyske barn å lære disse språkene. Og barna med en innvandringsbakgrunn ville ha mer tid til å konsentrere seg om tysk», mener lederen for delstatens integrasjonsråd. Men han møter motstand.

annonse

Josef Kraus fra den tyske lærerforeningen sier til Bild at han tror det er helt feil. «Dette er helt anti-integrerende. Hvis vi virkelig ønsker integrasjon i Tyskland, er det viktigste at barna må lære tysk og ingenting annet. Ellers får vi enda flere parallelle samfunn. Vi bor i Tyskland og ikke i Tyrkia. Språket for kommunikasjon og undervisningsspråket i Tyskland er tysk», sier han.

Les også: Tysklands godhetsregime splitter Europa

Innvandringspolitisk talsperson for FDP, Linda Teuteberg, sier til Bild at forslaget går forbi det nødvendige. «De beste utdannelsesmulighetene for alle barn er avgjørende for oss. Å mestre det tyske språket er avgjørende. Vi trenger flere tyske leksjoner og engelsk som et annet fremmedspråk,» mener hun.

annonse
annonse

«I tillegg til vårt morsmål tysk er engelsk langt det viktigste språket vi må formidle til barna i skolene våre for å gi dem de riktige verktøyene for deres fremtidige liv. Derfor må ethvert forsøk på å forstyrre læring av det engelske språket forkastes», sier Simone Baum, som er leder for organisasjonen WerteUnion NRW.

Også delstatsregjeringen i Nordrhein-Westfalen avviser forslaget, men debatten vil trolig fortsette, mener Bild Zeitug.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett medlemskap og gir ikke tilgang til medlemsinnhold. Resett medlemskap finner du ved å trykke her.


Ved å bruke kommentarfeltet erkjenner du at du har lest og forstått våre regler for kommentarfeltet. Disse finner du her.