Illustrasjonsbilde. (AP Foto/Hussein Malla)
Del saken
 • 486
 •  
 •  
 •  
 •  

Lederen for Integrasjonsrådet i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen, NRW, Tayfun Keltek (71, SPD), krever fullstendig avskaffelse av grunnskoleundervisningen i engelsk til fordel for tyrkisk, polsk eller russisk. Uttalelsen kommer til Köln-avisen «Stadt-Anzeiger» og refereres av Bild Zeitung.

Omtrent en tredjedel av alle barn i den tettest befolkede føderale staten har innvandrerbakgrunn, skriver Bild. «For eksempel snakker de tyrkisk, russisk, polsk. Det ville være lettere for tyske barn å lære disse språkene. Og barna med en innvandringsbakgrunn ville ha mer tid til å konsentrere seg om tysk», mener lederen for delstatens integrasjonsråd. Men han møter motstand.

Josef Kraus fra den tyske lærerforeningen sier til Bild at han tror det er helt feil. «Dette er helt anti-integrerende. Hvis vi virkelig ønsker integrasjon i Tyskland, er det viktigste at barna må lære tysk og ingenting annet. Ellers får vi enda flere parallelle samfunn. Vi bor i Tyskland og ikke i Tyrkia. Språket for kommunikasjon og undervisningsspråket i Tyskland er tysk», sier han.

Les også: Tysklands godhetsregime splitter Europa

Innvandringspolitisk talsperson for FDP, Linda Teuteberg, sier til Bild at forslaget går forbi det nødvendige. «De beste utdannelsesmulighetene for alle barn er avgjørende for oss. Å mestre det tyske språket er avgjørende. Vi trenger flere tyske leksjoner og engelsk som et annet fremmedspråk,» mener hun.

«I tillegg til vårt morsmål tysk er engelsk langt det viktigste språket vi må formidle til barna i skolene våre for å gi dem de riktige verktøyene for deres fremtidige liv. Derfor må ethvert forsøk på å forstyrre læring av det engelske språket forkastes», sier Simone Baum, som er leder for organisasjonen WerteUnion NRW.

Også delstatsregjeringen i Nordrhein-Westfalen avviser forslaget, men debatten vil trolig fortsette, mener Bild Zeitug.

Resett er en dugnad og trenger lesernes hjelp. Donasjoner fra dere holder hjulene i gang. Tusen takk!

 • kr
Eller betal til kontonummer 1503.94.12826
Vårt vipps-nummer er 124526
SMS: Støtt oss med et fast beløp på 59 kr pr måned ved å sende “Resett fast” til 2474
SMS: Støtt oss med et enkeltbeløp på 200 kr ved å sende “Resett” til 2474
Andre måter å donere på finner du på Støtt oss siden.
 • 486
 •  
 •  
 •  
 •  

Velkommen til Resetts kommentarfelt

Kommentarer forhåndsmodereres, det kan derfor ta noe tid før de dukker opp i kommentarfeltet. Skriv gjerne kort. Resett tar ikke ansvar for lenker til andre sider og for filmlenker. Resett står ikke inne for meningene som uttrykkes av den enkelte kommentator. Alvorlige personangrep, hets, trusler og oppfordring til vold, spamming, trolling og avsporing av debatten er ikke tillatt. Det oppfordres til normal høflighet. Resett forbeholder seg retten til å fjerne enhver kommentar uten begrunnelse. Ved å kommentere her godtar du disse betingelsene. Gjentatte brudd på betingelsene kan føre til utestengelse.
Har du spørsmål knyttet til kommentarfeltet kan du sende det til [email protected]